havadurum

‘Çanakkale, CHP’den vazgeçmez’

CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, Belediye Başkanı adaylığı için yeşil ışık yakan AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş’ı daha ilk günden bombardımana tuttu. Her seçimde olduğu gibi önümüzdeki yerel seçimlerde de barışın kenti Çanakkale’nin CHP’nin kalesi olacağını belirten CHP’li vekiller, bugüne kadar tercihini sosyal demokratlardan yana kullanan kent halkının, yine CHP’yi yerelde iktidar yapacağını ifade ettiler.

636
Belediye Başkanı adaylığı için yeşil ışık yakan AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş’in yatırımlarla ilgili açıklamalarına siyasilerden tepki geldi. AKP döneminde Çanakkale’ye bir çok yatırımın geldiğini belirten Daniş’e, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan sert yanıt verdi.
 
AKP’nin Çanakkale’ye çok net yatırımının olmadığına dikkat çeken CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “AKP’nin Çanakkale’ye net yatırımları yok. Çünkü, Doğru Yol Partisi zamanından devam eden barajlar da dahil olmak üzere yatırımlar hala bitirilmedi. Çan-Çanakkale ve Çan-Biga yolu dahil olmak üzere yatırımlar hala bitmedi. Bunlar, AKP’nin döneminde başlayan yatırımlar değil. Çok yatırım yaptık derken hangi yolu bitirmişler. Hangi köy yolunu bitirdiler. Köylerin susuzluğunu mu bitirdiler” dedi.
 
“Çanakkale, CHP’nin kalesi olmaya devam edecek”
CHP olarak Çanakkale’de belediyeyi her zaman olduğu gibi bu seçimlerde de alacaklarını ifade eden Sarıbaş, Çanakkale’nin, CHP’nin kalesi olmaya devam edeceğini dile getirerek; “CHP olarak, AKP’den kim aday olursa olsun bizim için fark etmez. Her kim olursa olsun, CHP olarak Çanakkale’de belediyeyi her zaman olduğu gibi bu seçimlerde de alacağız. Şahıslar çok önemli değil, önemli olan Çanakkale’de başarılı bir belediyemiz var. Başarılı bir şekilde devam ediyor. Çanakkale, CHP’nin kalesi olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
 
Soydan; “Çanakkale CHP’den vazgeçmez”
AKP’nin Çanakkale’de hangi adayı gösterirse göstersin, Çanakkale halkının CHP’den vazgeçmeyeceğini kaydeden CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Kim aday olacaksa hayırlı olsun. Hangi partiden kimin aday olacağı bizi ilgilendirmiyor. CHP olarak biz işimize bakıyoruz. Çanakkale’de halkın tercihi bugüne kadar hep sosyal demokratlar olmuştur bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir. Bu konuda sıkıntımız yok. Çanakkale çağdaş ve özgür bir kenttir. CHP yıllardır Çanak-kale’ye hizmet veriyor. Çanakkale’nin özgür, çağdaş ve demokratik kent olmasındaki ana neden, yıllardır CHP’nin yerelde iktidar olmasından kaynaklanıyor. Çanakkale bu özgürlükten vazgeçmez” dedi.
 
“Çanakkale’den ne aldıklarının hesabını yapacağız”
“Sayın Mehmet Daniş’in aday olmasını arzu ederim. Hele bir aday olsun da çıksın karşımıza. O zaman bu Çanakkale’ye AKP’nin ne yaptığını görürüz ve Çanakkale halkı tercihi yapar” diyen Soydan şu şekilde konuştu: “Zamanı gelince bunları söyleyeceğiz. AKP’nin Çanakkale’ye ne verdiklerini ve ne aldıklarının hesabını yapacağız. Bakacağız bakalım Çanakkale’ye para mı yatırmışlar yoksa Çanakkale’nin değerlerini kaybolmasını mı neden olmuşlar? Bunların hepsini göreceğiz.”
Paylaş