havadurum

8 Mart`ta kadınlara şehitlik turu

Çanakkale Ziraat Odası tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlik kapsamında 1200 çiftçi kadın için şehitlik gezisi tertip edildi.

738
Çanakkale merkez ve ilçelerden gelen kadın çiftçilere jest yapan Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus`un düzenlediği organizasyon için GESTAŞ İskelesine gelen çiftçi kadınları uğurlamaya Vali Güngör Azim Tuna da geldi. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan ve şehitlik gezisinin çok anlamlı olduğunu belirten Vali Tuna: “Kadınlarımız, tüm yıl boyunca bizlerin baş tacıdır. Son yıllarda da hükümet kanalıyla, özellikle kadınlara yönelik önemli düzenlemeler yapılıyor. Bunlar güzel gelişmeler. Kadın, bir medeniyetin, olmazsa olmaz unsurudur. Bizler de Çanakkale Valiliği olarak, düzenlediğimiz projelerle kadın istihdamına ve kadınların sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak amacıyla destek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 
Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus ise, 25 rehber eşliğinde yaklaşık bin 200 kadının Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki şehitlikleri gezeceğini, ayrıca 8 Mart’a özel kadınlara yönelik ücretsiz gezi uygulamasının bulunduğu Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’ni gezeceklerini söyleyerek valiliğe organizasyona yaptığı katkılarından dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından ziraat odaları başkanları ve yöneticileri ile birlikte geziye katılan kadınlar, gemiye binerek yola çıktı.
Paylaş