havadurum

74 bin öğrenci tatile çıktı

Çanakkale’de 2011-2012 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 74 bin 213 öğrenci karnelerine kavuştu. Türkiye’de yasalaşan 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle gelecek yıl eğitimde yaşanacak olan bazı değişikliklerin belirsizliği gölgesinde öğrenciler karnelerini aldılar.

364
Okullarda düzenlenen törenlerin ardından öğretmenlerinin ellerinden karnelerini alan öğrencilerden bazıları takdir ve teşekkür belgeleriyle büyük sevinç yaşarken, karnelerinde zayıf notlar bulunan bazı öğrenciler de gözyaşlarına hakim olamadı.
 
Vali Tuna da sevince ortak oldu
Eğitim Öğretim yılının 2. dönem çalışmalarının tamamlandığı Çanakkale’de biri lise diğeri ise anaokulu olmak üzere iki ayrı okula giden Vali Güngör Azim Tuna, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. TOKİ Anadolu Lisesi ve Hüseyin Akif Terzioğlu Anaokulu’na gelen Vali Tuna, burada karnelerini dağıttığı öğrencilere tatil de bol bol kitap okumalarını önerdi.
 
 
 
 
Türkiye’de yasalaşan 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle gelecek yıl eğitimde yaşanacak olan bazı değişikliklerin belirsizliği gölgesinde öğrenciler karnelerini aldılar. Karnelerini öğretmenlerinin elinden alan öğrencilerden bazıları teşekkür ve takdir belgesi almanın mutluluğunu yaşarken, karnelerinde zayıf notlar olan öğrenciler ise göz yaşlarına hakim olamadı. İl genelinde olduğu gibi Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda da öğrenciler karne sevinci yaşadı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu 1/A sınıfı öğrencileri, öğretmenlerinin elinden ilk karnelerini aldılar. Öğrencilere bazı uyarılarda bulunan öğretmenler, karnelerini alan öğrencileri tebrik etti ve öğrencilerin tatilini kitap okuyarak değerlendirmesini istedi. Tatili en iyi şekilde değerlendireceklerini belirten öğrenciler ise, karnelerini aldıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler.
 
Vali Tuna karne sevincine ortak oldu
Çanakkale’de 2011-2012 Eğitim Öğretim yılının 2. dönem çalışmaları tamamlandı. Biri lise diğeri ise anaokulu olmak üzere iki ayrı okula giden Vali Güngör Azim Tuna, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. TOKİ Anadolu Lisesi ve Hüseyin Akif Terzioğlu Anaokulu’na gelen Vali Tuna, burada öğrencilere karnelerini dağıttı. İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş’ın da katıldığı karne dağıtımında, öğrencilere karnelerini veren Vali Tuna, takdir ve teşekkür alan öğrencileri tebrik etti. Öğrencilerle sohbet eden Vali Tuna, öğrencilere tatil de bol bol kitap okumasını önerdi.
 
Öte yandan öğrenciler, öğleden sonra düzenlenen törenlerin ardından öğretmenlerinin ellerinden karnelerini aldılar. Takdir ve teşekkür belgeleriyle birlikte karnelerini alan öğrenciler büyük sevinç yaşarken, karnelerinde zayıf notlar bulunan bazı öğrenciler de gözyaşlarına hakim olamadı.
 
Lapseki`de karne heyecanı 
Lapseki Plevne İlköğretim Okulunda düzenlenen törende, öğrenciler karnelerini alarak, tatile girdi. Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş, Şube Müdürü Hakkı Biçer, Emniyet Müdürü Murat Sarı ve iş adamı Mehmet Özer, okul Müdürü Kemalettin Kocaoğlu ile birlikte sınıfları gezerek, öğrencilerin karnelerini verdi. Lapseki Milli Eğitim Müdürü Kocabaş, yaptığı açıklamada, Lapseki merkez, beldeler ve köylerde toplam 2 bin 524 ilköğretim okulu öğrencisinin bugün karne aldığını söyledi. Kocabaş, ``323 ilköğretim okulu öğrencisi bu yıl diploma alacak. İlçe merkezinde bulunan liselerde ise 518 öğrenci öğrenim görüyor, bunlardan 90 öğrenci diploma alacak. SBS ve LYS sınavlarına girecek öğrencilerimize başarı, diğer öğrencilerimize de iyi tatiller diliyorum`` dedi.
 
Biga’da karne heyecanı
Biga`da 13 bin 890 öğrenci karnesini alarak, tatile girdi. Biga Kaymakamı Fatih Genel, Hüseyin Onan İlköğretim Okulunda düzenlenen törende, öğrencilere karnelerini verdi. Okul Müdürü Sebahattin Yankol, eğitim öğretim yılının sonuna gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ``Ancak aramızdan ayrılacak olan 8. sınıfların, mezuniyet sevinciyle burukluğunu da bir arada yaşıyoruz. Gelecek yıl 5. sınıfa devam edecek şimdi ki 4. sınıf öğrencilerimize de başarılar diliyorum`` dedi. Daha sonra sınıf birincilerine takdir belgeleriyle çeşitli hediyeler verildi. İkinci sınıfa geçen engelli öğrenci Mehmet Durmaz (8), karne almanın sevincini annesi ile birlikte yaşadı.
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaş