havadurum

73 bin yürekte karne ve tatil heyecanı

Çanakkale’de 2011-2012 eğitim öğretim yarı yılının sona ermesiyle yaklaşık 73 bin öğrenci karnelerine kavuştu. Karnelerini öğretmenlerinin elinden alan öğrencilerden bazıları teşekkür ve takdir belgesi almanın mutluluğunu yaşarken, karnelerinde zayıf notlar olan öğrenciler ise göz yaşlarına hakim olamadı.

926
Van ilinde meydana gelen depremin ardından Çanakkale’ye akrabalarının yanına gelen depremzede öğrenciler, sevinç ile hüznü bir arada yaşadı. Atatürk İlköğretim Okulu’nda eğitim gören 21 Vanlı öğrenci, bir yandan öğretmenlerinin elinden karnelerini almanın mutluluğunu yaşarken, diğer yandan Van ilinde dün yaşanan 4.9 şiddetindeki deprem nedeniyle üzüldü...
 
 
 
 
Van ilinde meydana gelen depremin ardından Çanakkale’ye gelerek eğitimine devam eden depremzede öğrenciler, hem sevinci hem de hüznü bir arada yaşadı. Vanlı öğrenciler, dün meydana gelen 4.9 şiddetindeki deprem ile birlikte karnelerini aldı. Atatürk İlköğretim Okulu’nda eğitim gören 21 Vanlı öğrenci, bir yandan öğretmenlerinin elinden karnelerini almanın mutluluğunu yaşarken, diğer yandan Van ilinde dün yaşanan 4.9 şiddetindeki deprem ile yine sarsıldı. Hem sevinç hem de üzüntüyü bir arada yaşan öğrencilerin görüşleri şu şekilde:
 
 
Edanur Canpolat
“Van’ı çok seviyorum. Yine Van’da deprem oldu. Bu yüzden üzgünüz. Ancak Çanakkale’de ilk karnemi aldığım için mutluyum. Sevinç ve üzüntüyü bir arada yaşıyorum.”
 
 
Gülşah Sesigüzel
“Van’da evimiz yıkıldı. Van’da deprem oldu yine. Bu yüzden kendimi kötü hissediyorum. Arkadaşlarımı bir daha göremedim. Ama her şeye rağmen Çanakkale’de eğitimime devam ediyorum. İlk karnemi aldım. Bu nedenle mutluyum”
 
 
Selvi Geçer
“Çanakkale sevinç ile üzüntüyü bir arada yaşıyorum. Van’daki depremden sonra ailemle Çanakkale’ye geldim. Çanakkale’de ilk karnemi aldım. Karnem çok iyi. Mutluyum. Ancak Van’da deprem oldu, bu yüzden de üzgünüm.”
 
 
Başarılı öğrenciler ödüllendirildi
Şemsettin Fatma Çamoğlu İlköğretim Okulu’nda da karne sevinci yaşandı. 2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk yarısında 75 öğrenci takdir belgesi alırken, 78 öğrenci teşekkür belgesi, 10 öğrenci üstün başarı belgesi, 32 öğrenci ise başarı belgesi almaya hak kazandı. Öte yandan Şemsettin Fatma Çamoğlu İlköğretim Okulu’nda yapılan değerlendirme sınavında başarılı olan öğrencilere, düzenlenen törenle belgeleri takdim edildi. Kütüphanede en fazla kitap okuyan 3 öğrenci ise Okul Aile Birliği tarafından ödüllendirilirken, Kent Kültürel Miraslarımız konulu yarışmada il üçüncüsü olan Burcak Eşsiz’e de plaketi takdim edildi. Törene Okul Müdürü Bülent Sunal, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.
 
 
 
 
Cumhuriyet’te karne sevinci
İl genelinde olduğu gibi Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda da öğrenciler karne sevinci yaşadı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu 1/A sınıfı öğrencileri, öğretmenlerinin elinden ilk karnelerini aldılar. Öğrencilere bazı uyarılarda bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Timur Uygun, karnelerini alan öğrencileri tebrik ederken, öğrencilerin yarıyıl tatilini kitap okuyarak değerlendirmesini istedi. Yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendireceklerini belirten öğrenciler ise, ilk karnelerini aldıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler.
 
 
 
 
 
Vali Tuna karne dağıttı
Çanakkale’de 2011-2012 Eğitim Öğretim yılının 1. dönem çalışmaları tamamlandı. Biri ilköğretim diğeri lise olmak üzere iki ayrı okula giden Vali Güngör Azim Tuna, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.
 
Özlem Kayalı İlköğretim Okulu ve Çanakkale Anadolu Lisesi’ne gelen Vali Tuna, burada öğrencilere karnelerini dağıttı. İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’nın da katıldığı karne dağıtımında, öğrencilere karnelerini veren Vali Tuna, takdir ve teşekkür alan öğrencileri tebrik etti. Daha sonra Çanakkale Anadolu Lisesi’ndeki karne dağıtım törenine katılan Vali Tuna, öğrencilere karnelerini dağıtarak başarılarının devamını diledi. Öğrencilerle sohbet eden Vali Tuna, öğrencilere yarıyıl tatilinde bol bol kitap okumasını önerdi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü olan Vefa Bardakçı da, öğrencilere karnelerini dağıtarak başarılar diledi. Bardakçı, karnesinde zayıfı olan öğrencilerin ise ikinci dönemde daha çok çalışarak başarılı olacağına inandığını ifade etti.
 
Öte yandan öğrenciler, öğleden sonra düzenlenen törenlerin ardından öğretmenlerinin ellerinden karnelerini aldılar. Takdir ve teşekkür belgeleriyle birlikte karnelerini alan öğrenciler büyük sevinç yaşarken, karnelerinde zayıf notlar bulunan bazı öğrenciler de gözyaşlarına hakim olamadı.
 
6 Şubat 2011 Pazartesi günü başlayacak olan 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi 8 Haziran 2011 Cuma günü sona erecek.
 
 
 
 
 
 
Paylaş