"65'inci yılımızı bir dönüm noktası olarak görüyoruz"

1075
Merhum Dr. İbrahim Bodur tarafından 1957 yılında temelleri atılan ve Anadolu`da sanayileşmenin öncüsü olan Kale Grubu, bugün 16 şirket, 5.000`i aşan çalışan, binlerce paydaşıyla yapı ürünleri grubunda seramik karo özelinde Avrupa`nın 5., dünyanın ise 15. büyük üreticisi olarak yoluna devam ediyor. Doğduğu topraklardan ve özünden kopmadan 64 yıldır Türkiye`nin ilklerine imza atan ve yenilikçi ruhuyla insan hayatının ve yaşadığı mekanların anlam kazanmasına hizmet eden Kale Grubu, kuruluş yıldönümü olan 27 Temmuz gününü, Çanakkale Çan`da düzenlenen geleneksel `Seramik Bayramı` ile kutladı. Etkinliğe, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Kale Grubu Başkanı ve CEO`su Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Çanakkale`nin üst düzey temsilcileri, iş dünyası temsilcileri, şirket çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Pandemi nedeniyle hibrit etkinlik olarak düzenlenen Seramik Bayramı`nın açılışında bir konuşma yapan Kale Grubu Başkanı ve CEO`su Zeynep Bodur Okyay, insanı yaptığı her işin merkezine koyan Kale Grubu`nun kurucusu merhum İbrahim Bodur`un ilkeleriyle kendilerine her daim yol göstermeye devam ettiğini söyledi. Bodur Okyay, Grup olarak geleneksel iş kolları olan seramikten kendilerini gökyüzünde başarılı işler yapmaya taşıyan Havacılık ve Savunma sanayinde yatırımlarına aralıksız devam ettiklerini belirterek, "Bugüne kadar rahmetli kurucumuzdan miras kalan değerler doğrultusunda hizalandık, bunu ayakta kalmanın temel şartı olarak gördük. Bu değerler ışığında geleceğe yürüdük; pek çok ilke, yeniliğe imza attık. Topraktan başlayan hikayemizi göklere taşıdık. Gelecek dönemde de yine cesur hedefler belirleyecek, `Kale gibi` duruşumuzu devam ettirmek için yine çok çalışacağız" dedi.
Kale Grubu`ndan `İyi Bak Dünyana` çağrısı
Etkileri hala hissedilen pandemi nedeniyle `sistem değişikliği` konusu üzerinde giderek daha fazla konuşulduğunu ve artık aksiyon alınması gereken bir noktaya gelindiğini vurgulayan Zeynep Bodur Okyay, "İnsanlar, şirketler ve devletler dahil herkesin, bu yeni dünya düzeninde ayakta kalmak için yeni yöntemler geliştirmesi gerekiyor. Bu yeni dönemde risk ve sürdürülebilirliği, sosyal paydaşları, çeşitliliği, çevreyi, inovasyonu, marka ve itibarı bütüncül bir şekilde sosyal farkındalıkla yöneten liderler ve şirketlerin öne çıktığına tanıklık edeceğiz. Biz de Kale Grubu olarak bir yandan teknoloji ve insan kaynağı dönüşümüne yatırım yaparken, `İyi Bak Dünyana` diyerek dokunduğumuz herkesi, her şeyi değişmeye, dönüşmeye davet ediyoruz. Bu anlayışla Kale Seramik Vakfımız, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü Programı, Nevruz Kadınları Kooperatifi, Mavruz yatırımımız, Hıdırlar Ekolojik Yaşam Köyü gibi projelerimizle birbirimize, işimize, kentimize, ülkemize `iyi bakmayı`, değer katmayı ve etkimizi sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
 "En önemli gücümüz, paydaşlarımızda yarattığımız güven duygusu olacak"
Kale markasının temsil ettiği olguları, ürünlerden öte kavramlara, değerlere ve hizmetlere taşımakta kararlı olduklarını vurgulayan Zeynep Bodur Okyay, "Refahın ve istikrarın küreselleşmediğinin, aksine sorunların küreselleştiğinin hepimiz farkındayız. Buna bağlı olarak son yıllarda toplumlarda güven duygusunun çok ciddi şekilde zedelendiğini görüyoruz. Hayatın her alanında güven inşa etmek, toplumların ve insanlığın geleceği için gittikçe daha önemli hale geliyor. İşte bizim Kale Grubu olarak geleceğe yolculuğumuzda en önemli gücümüz, toplumda, paydaşlarımızda, çalışanlarımızda yarattığımız bu güven duygusu olacak. 65`inci yılımızı bir dönüm noktası olarak görüyoruz. 64 yıldır sanayi ve üretimin `Kale`si olmanın haklı gururunu yaşarken bundan sonra aynı zamanda düşünen, sunan, her zaman daha iyiyi savunan bir markaya evrilecek ve 21. Yüzyılın rekabetçi koşullarına samimi bir şekilde adapte olarak daha da güçleneceğiz" dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş