havadurum

6 Şubat depremlerinde yıkılan binalarla ilgili ilk karar belli oldu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan binaların sorumluları hakkında verilen ilk karar Şanlıurfa’da açıklandı.

481

Şanlıurfa’da 6 Şubat depremlerinde 34 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı apartmanın müteahhidi Müslüm Demirer, “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edildi. Sanık, aynı binada oğlunu da kaybetmiş olması nedeniyle cezasında indirim yapıldı.

Sanık, apartmanın inşasında mevcut standartlara göre yükümlülüklerini yerine getirmediği için kusurlu bulundu

Şanlıurfa 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, sanık müteahhit Müslüm Demirer’in avukatları ile mağdur tarafların avukatları hazır bulundu. Savcı, esasa ilişkin mütalaasında, sanığın apartmanın inşasında mevcut standartlara göre üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmediğinin bilirkişi raporlarıyla tespit edildiğini ve kusurlu bulunduğunu belirtti. Mağdur taraf avukatları da sanık hakkında üst sınırdan hüküm verilmesini istedi.

Sanık avukatları, müvekkillerinin de oğlunu kaybederek zarar gördüğünü söyledi

Sanık avukatları ise savcının mütalaasını kabul etmediklerini ifade ederek, müvekkillerinin aynı binada oğlunu da kaybederek mağdur olduğunu söyledi. Sanık avukatları, sanığın oğlunu kaybetmesinin cezasında indirim yapılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın cezasında indirim yaptı

Mahkeme heyeti, oy birliğiyle aldığı kararda, sanığın “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 21 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Ancak sanığın oğlunu da kaybetmiş olması nedeniyle cezasında 1/6 oranında indirime giderek sanığın 18 yıl 1 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Kararda, apartmanın yapımından sorumlu 4 kişiden 3’ünün depremden önceki yıllarda hayatını kaybettiği de hatırlatıldı.

Bu karar, depremlerde yıkılan binaların sorumluları hakkında verilen ilk karar oldu

Şanlıurfa’da verilen bu karar, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan binaların sorumluları hakkında açılan davalarda verilen ilk karar olma özelliği taşıyor. Depremde yıkılan diğer binaların sorumluları hakkında da dava süreçleri devam ediyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş