havadurum

58'inci Uluslararası Troia Festivali Başladı

1240

Çanakkale Belediyesinin organizasyonuyla 9-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan 58. Uluslararası Troia Festivali başladı. Festivalin İlk gününde Halk Bahçesi`nde birbirinden renkli etkinlikler vardı. Kentlilerin de büyük ilgi gösterdiği etkinlikler kapsamında; Yerel Emekler Etkinlikleri, Seramik Atölyeleri Performans ve Ürün Tanıtımları, Çanakkale Sanatçıları El Sanatları ve Ürünleri Stantları, Çocuk Aktiviteleri ve Şişme Oyuncaklar, Sihirli balon gösterimi, maskot bando ve animasyon programları gibi çeşitli etkinlikler kentliler ve çocuklarla buluştu. Öte yandan, Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından düzenlenen "Sağlık İçin Hareket, Hareket İçin Bisiklet" etkinliği de büyük ilgi gördü. Saat 20.00`de Golf Aile Çay Bahçesi önünden başlayan etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katılarak, Troia Festivali Bisiklet Turu katılımcılarıyla bir araya geldi. Başkan Gökhan, "Bisiklet, çevre ve sağlık adına son derece önemli bir ulaşım aracı. Çanakkale Bisiklet Platformu üyelerine, Çanakkale`de bu akımı geliştirdikleri ve sundukları görsel şölen için teşekkür ederim" dedi. Golf Çay Bahçesi önünden başlayan bisiklet turu, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi - İskele - Cumhuriyet Bulvarı - İnönü Caddesi - İnönü Köprüsü - Plaj Caddesi - Deniz Sokak - Aziziye Caddesi - 100. Yıl Caddesi - Atatürk Caddesi - Üniversite Kavşağı - Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu Caddesi - Lozan Caddesi - Troya Caddesi -Atikhisar/Piri Reis Caddesi - Atatürk Caddesi - Demircioğlu Caddesi - İskele güzergahı ile Troya Atı önünde sonlandı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, düzenlenen etkinlikle ilgili; "58. Uluslararası Troia Festivali Çanakkale Bisiklet Platformu`nun kent sürüşüyle renklendi. Bisiklet, çevre ve sağlık adına son derece önemli bir ulaşım aracı. Platform üyelerine Çanakkale`de bu akımı geliştirdikleri ve sundukları görsel şölen için teşekkür ederim" dedi. 

Başkan Gökhan, sergilere çağrı yaptı
Festivalin 2`inci günü 10 Ağustos`ta birbirinden renkli sergilerin açılışı gerçekleşti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan eşi Hale Gökhan ile birlikte Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde ziyaretçilerini bekleyen "4 Mevsim Anadolu ve Maskeler" isimli resim ve seramik sergisini gezdi. Sergiyi sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Gökhan; "Yeni güne 58. Uluslararası Troia Festivali kapsamında Ayşe Birsen İlter ve Orçun İlter`in Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde ziyaretçilerini bekleyen "4 Mevsim Anadolu ve Maskeler" isimli resim ve seramik sergisini gezerek başladık. 13 Ağustos`a kadar açık olacak sergiyi 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz" dedi. 
Ardından "Bağış Eserler Koleksiyonu" isimli sergiyi gezen Başkan Gökhan; "Tarihi Er Hamamında yaşam bulan Çanakkale Seramik Müzemiz Uluslararası Troia Festivali kapsamında "Bağış Eserler Koleksiyonu" isimli sergi için ziyaretçilerini bekliyor. Sergiyi 13 Ağustos`a kadar 08:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz" ifadelerini kullandı. 
Son olarak `Pandemideyken` isimli Karikatür sergisini ziyaret eden Başkan Gökhan, bu sergiye de çağrıda bulunarak; "Dr. Durmuş Evcüman`ın `Pandemideyken` isimli Karikatür Sergisini 13 Ağustos tarihine kadar 09:00 -17:00 saatleri arasında Yazar ve Sanatçı Evi`nde ziyaret edilebilirsiniz" dedi. 
Program, `Anadolu`da Bir Ömür Fotoğraflarla Manfred Osman Korfmann Sergisi` ve Çanakkale Kent Konseyi Sanat `Sanat Sokakta-6, Asla Yalnız Yürümeyeceksin Sergisi` ile devam etti. 58`inci Uluslararası Troia Festivali resmi açılışı ise Troia Ören Yeri`nde akşam saatlerinde gerçekleşti.
(Eren Aşnaz)
Paylaş