5 dakikada 45 gün rapor!

ÇOMÜ`nün 2011-2015 dönemi rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner`in 45 günlük `işgörmez` raporu gündeme gelmiş ve kamuoyunun tepkisini çekmişti. Tepki çeken rapor değildi elbette. 45 günlük raporu alıp televizyon programlarında siyasi tahliller yapan Laçiner`in, buraya ayırdığı zamanı okula ayırmamasıydı. O rapor ile ilgili ilginç gelişmeler yaşıyor. Rapor kayıtları Laçiner`in sadece 5 dakika muayene olduğunu gösterirken, rapor bazı yetkililerin de koltuğunu kaybetmesine neden oldu. Bazılarının ki ise hala sallanıyor!

2440
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde (ÇOMÜ) değişin idari kadro. Eski Rektör Laçiner ile ilgili ortaya çıkan gelişmelerden başını kaldıramıyor. Öyle ki, 2011-2015 dönemini kapsayan, kent-üniversite bağlarını koparma noktasına gelen ve kent belleğine kötü bir dönem olarak yerleşen 4 yıllık süreçte yapıldığı ileri sürülen hukuksuzluklar, yeni yönetimin önündeki en önemli dosya. Yeni yönetim göreve geldiği daha ilk döneminde bile benzer iddialar ile karşı karşıya kaldı. Özellikle rektör olarak atanmayan Laçiner`in aldığı 45 günlük `işgörmez` raporu, hem haber sitelerinde hem de kamuoyunda tartışılır oldu. Raporun ötesinden, raporu aldıktan sonra Laçiner`in üniversite yerine televizyon programlarında siyasi tahlilleri ile boy göstermesi, “Bu nasıl iş?” yorumlarına neden olmuştu. Hatta raporların sahte oldukları da ileri sürülmüştü.
 
O muayene sadece 5 dakika sürdü!
Günümüzde grip olunsa en az 10-15 dakika süren muayeneler, Laçiner`e gelince 5 dakika sürüyor. Hatta öyle önemli bir rahatsızlık ki, 5 dakika sonunda 45 gün istirahat etmesi gerektiğine karar veriliyor. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi`nde Doç. Dr. Erkam Kömürcü tarafından Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniği`nden sevk edilen Laçiner`in, aynı zamanda sağlı kurulu başkanı olan Kömürcü imzası ile 45 günlük rapor aldığı iddia edildi.
 
Görevden alındılar iddiası
ÇOMÜ Tıp Fakültesi yönetiminin “Şeriatın kestiği parmak acımaz” diyerek, Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Ümit Yener`in görevden alınmasının da Laçiner`in raporu ile ilgili olduğu ileri sürüldü. Söz konusu rapor ile ilgili bir de sekreterin görevden alınarak başka bir göreve verildiği iddia edildi. Raporun ÇOMÜ yönetimi tarafından soruşturulmasının devam ettiği, söz konusu rapor ile ilgili görevden almaların devam edebileceği bildirildi.
Paylaş