Biga Ticaret ve Sanayi Odası`nın Mayıs ayı meclis toplantısına 4`üncü sınıf öğrencisi Noyan Atilla Demiray katıldı. Biga TSO Başkanı Şadan Doğan`ın daveti üzerine meclis toplantısına katılan Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu 4`üncü sınıf öğrencisi Demiray, Meclis`te çocuklar adına bir konuşma yaptı. Noyan Atilla yaptığı açıklamada çocukların talep ve isteklerini dile getirdi. Noyan Atilla çocuklar için meslek atölyesi kurulmasını istedi. Biga TSO Başkanı Doğan, Noyan Atilla`ya projesini hazırlaması isterken, Biga Fuarı`nda da ücretsiz stant açması için teklifte bulundu. Noyan Atilla, okulunda depremzede öğrenciler için düzenlenen bir projede gönüllü olduğunu ifade etti. Meclis üyelerinden tarafından okul projesine maddi destek verildi. Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl`ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen de izleyici olarak katıldı. Toplantı sonundan Noyan Atilla`ya hem Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, hem de Biga TSO Başkanı Şadan Doğan hediye verdi.
Noyan Atilla büyüdüğünde Tarım Bakanı olmak istiyor
Çiftçilikle ilgilenen Noyan Atilla, büyüyünce Tarım Bakanı olmak istediğini belirtti. Biga TSO Başkanı Doğan da meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, "Atilla bey ile geçen meclis toplantısında sohbet ederken meclise davet ettim. Kendisi de bir sunum yapmak istediğini söyledi. Kendisine teşekkür ederiz. Yolun açık olsun Atilla. Çok hoşuma gitti. İnşallah diğer meclislerde de görüşürüz" diye belirti. Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Meclis Başkanı Melih Akyıl, Meclis Başkan Yardımcısı Jale Kırbaş, meclis üyeleri ve oda personelinin çocukları dinlemesi gerektiğini ifade ederek, çocukların istek ve taleplerinin özenle hazırlanması gerektiğini söylediler. 50`nci yılına hazırlanan Biga TSO, çocukların da 50`inci yıl vizyonunda yerini alması konusunda çalışmalara start verdi.
"Para biriktiriyorum zam geliyor"
Noyan Atilla konuşmasında, "Burada olmak güzel Şadan Doğan`a teşekkür ederim. Ben de ticaret yapıyorum. Civciv alıyorum ve onlar büyüyüp tavuk olduklarında yumurtalarını satıyorum. Köyde yaşlılara el arabasıyla tatlı su taşıyorum ve bu şekilde para kazanıyorum. Büyüdüğümde ziraat mühendisi olmak istiyorum. Çünkü tarım yapmayı seviyorum. İlgi alanlarım arasında siyasette var ama yaşım henüz küçük olduğu için ona zaman var. Her şey yolunda giderse tarım bakanı olabilirim. Hayat çocuklar için de zor. Bir hamburger 100 Lira, dondurma 20 Lira, bilgisayar 20 bin Lira, bisiklet 7 bin lira ekmek 10 lira. Ne yaparsak yapalım paramız yetmiyor. Ben tablet almak için 2 yıl köyde çalıştım ve ancak istediğim tableti alabildim. Şimdi sıra bilgisayara geldi. Ortaokula geçeceğim ve güzel bir bilgisayar ihtiyacım var. Kazandığım para belli. Para biriktiriyorum zam geliyor. Sadece ben değil bütün arkadaşlarım bu problemleri yaşıyor. Küçük olduğumuz için kimse bize fazla maaş vermiyor. Yani her şeyin bizde farkındayız" sözlerine yer verdi.
"Ne yazık ki her çocuk benim kadar şanslı değil"
Noyan Atilla Kasım ayında Erasmus programı ile Avrupa`ya bir okula gittiklerini ifade ederek, "Orada çocuklar çok mutluydu. Bellli ki hayatları bizden kolay geçiyor. Orada çocuklara dürüst davranıyorlar. Ama burada bize kimse dürüst davranmıyor. Her şey çok güzel olacak diyorlar ama olmuyor. Sizlerden istediğim bir şey var. Bize çocuk meslek atölyeleri kurun. Bazı meslek sahipleri bize meslek öğretsin. Bir şeyler yapalım, yaptıklarımızı satalım ve kendimize gelir elde edelim. Örneğin bizde sizinle fuarlara çıkalım ve bizimde söz hakkımız olsun. Ne yazık ki her çocuk benim kadar şanslı değil. Fırsat verirseniz çocukların gücünü sizde görürsünüz. Okulda kurulan ÇEDES projesi gönüllü üyesiyim. ÇEDES`te depremzede çocuklara yardım topluyoruz. Buraya bir kumbara bırakacağım. Sizlerde o kumbaraya azda olsa destek olursanız çok sevinirim. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Başka bir zamanda yine görüşmek dileğiyle" diye konuşmasını sonlandırdı.
(Gökhan Özkurnaz)