40 dakikada kayıtlar doldu

36'ıncı Çanakkale Boğazı WILUSA Rotary Yüzme Yarışı'na sayılı günler kaldı. Gözler, Cumhuriyetin 100'üncü yılı sebebiyle bu sene rekor bir katılıma sahne olan ve 40 dakikada kayıtların dolduğu yarışmaya çevrildi.

1720

Çanakkale Rotary Kulübü ve WILUSA Turizm'inin işbirliği ile gerçekleşecek olan 36'ıncı Çanakkale Boğazı WILUSA Rotary Yüzme Yarışı'nda, yüzücüler Avrupa'yı Asya'ya kulaçları ile bağlayacak. Bu sene de 30 Ağustos'da yüzücüler boğazda deniz ile buluşacak, öte yandan yarışma, Dünya'nın en eski yüzme yarışına sahip olması özelliği ile birlikte Çanakkale'nin turizm sektöründeki etkinliğini arttırması hedefleniyor. Yapılacak olan yarış, saat 08.30'da Eceabat Sahili'nde start alacak ve Çanakkale Deniz Müzesi Sahili'nde son bulacak. Yarışlar, Deniz Müzesi Bahçesi'de bulunan seyirci alanlarında izlenebilecek. Yarışlara bu yıl 17 ülkeden 1000'e yakın sporcu katılım sağlarken, 12 kategoride gerçekleşecek. Cumhuriyetin 100'üncü yılı sebebiyle bu sene amatör ve profesyonel olmak üzere rekor bir katılım sağlandı. Yarışmaya kısa bir süre kalmasıyla beraber Limani Otel'de Çanakkale basınıyla bir araya gelinerek, etkinliğe ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.

"Organizasyonun temelleri 1986-87 yıllarında atıldı"
30 Ağustos Çarşamba günü gerçekleşecek olan 36'ıncı Çanakkale Boğazı WILUSA Rotary Yüzme Yarışı'na ilişkin yapılan basın açıklamasında bir araya gelinerek, etkinliğe dair genel bir bilgilendirme, hedef edilen konu ve bu süreçte basının yeri ele alındı. Çanakkale Rotary Kulübü ve WILUSA Turizm işbirliği ile gerçekleşcekolan yarışmaya ilişkin yapılan ortak açıklamada; "Spora, turizme ve Çanakkale'ye her platformdan destek vermeyi sürdüren Çanakkale Rotary Kulübü ve WILUSA Turizm 36'ıncı Çanakkale Boğazı WILUSA Rotary Yüzme Yarışları'nı gerçekleştiriyor. Topluma hizmet olarak büyük emek ve gururla yaptığımız bu büyük organizasyonun temelleri 1986-87 yıllarında Rotary Kulübü Dönem Başkanı Rtn. Özer Öner'in liderliğinde atılmış ve gelişerek bugünlere gelmiştir" diye belirtildi.

"Avrupa'dan Asya'ya yüzmek katılımcılara ayrı bir heyecan vermektedir"
Çanakkale Boğazı'nda tekrar yapılacak olan Dünya'nın en eski yüzme yarışı, gerek doğal gerek konumu sebebiyle birçok zenginliği içerisinde barındırdığı dile getirilerek; "Avrupa ve Asya kıtalarının arasından süzülen ve bu özel konumu ve güzelliği ile sadece Çanakkale'nin değil Dünya'nın incisi olan Çanakkale Boğazı bu yüzme yarışını toplum sporu olarak düzenlemek için her anlamda elverişli ve cazip bir doğal ortam sağlamaktadır. Bu bağlamda Çanakkale Boğazı'nda Dünya'nın en eski yüzme yarışı tekrar yapılacak. Bu eşsiz su yolunda Avrupa'dan Asya'ya yüzmek katılımcılara ayrı bir heyecan vermektedir. Her yıl Dünya'nın farklı ülkelerinden, her yaş grubundan erkek ve kadın yüzlerce amatör ve profesyonel yüzücü, yarışa katılabilmek için başvuruda bulunmakta, katılabilenlerse daha yarışı tamamlar tamamlanmaz bir sonraki yıl yapılacak yarışın heyecanını yaşamaya başladıklarını ifade etmektedirler" denildi.

"Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı şerefine atılacaktır"
Cumhuriyetin 100'üncü yılı sebebiyle bu sene yapılacak olan yarışın bir başka anlamlı olacağı belirtilirken; "Bu yıl gerçekleştireceğimiz yarışmamız için ayrı bir heyecan ve mutluluk içerisindeyiz. Çünkü tüm kulaçlar Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı şerefine atılacaktır. Ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 101'inci yılını kutlayacağımız bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu Cumhuriyeti ve zaferi bize armağan eden İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını aziz Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anacağız, ruhları şad olsun" ifadelerine yer verildi.

"Kayıtlar 40 dakika gibi rekor bir sürede dolmuştur"
Bu sene 40 dakika gibi bir kısa sürede kayıtların dolduğu ifade edilerek; "Yüzücü güvenliğinin ön planda tutulması nedeniyle, her yıl yürütme kurulu tarafından belirlenen kısıtlı katılımcı sayısı kayıtları bu yıl Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında 40 dakika gibi rekor bir sürede dolmuştur, bu süre tüm zamanların rekorudur. Bu da yarışlara ilginin her geçen yıl arttığının en önemli göstergesi olmaktadır" denildi.

Yapılan bilgilendirme toplantısında yarışmaya ilişkin sunum amaçlı hazırlanan video ile destek sağlanırken, basın mensubunun soruları yanıtlandı.
(Dilan Kaynak)

Paylaş