havadurum

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

386

 Türkiye’nin düşman işgalinden kurutuluşu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı bugün etkinlikler ile kutlanacak. Kutlamalar için şehrin birçok yerine Atatürk posteri ve bayraklar asılırken, Çanakkale’nin siyasileri ve kurumları da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlama mesajları yayınladılar. 30 Ağustos zaferi ile Cumhuriyet’in kuruluş temellerinin sağlamlaştırıldığı ifade edilen mesajlarda, Başta Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarına minnet ve şükranlar ifade edildi.  

Siyasiler ve kurumlar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı şu mesajlar ile kutladılar
 
95’inci yıldönümü kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı; 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığındaki Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 95. yıldönümünü kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz.  19 Mayıs 1919’da Samsun’da meşalesi yakılan Kurtuluş Savaşımızın en büyük Zaferi olarak 30 Ağustos Zafer Bayramımızı hep birlikte kutlamaktayız.  Tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimiz, yedi düvele karşı kanını ve canını ortaya koyarak var oluş mücadelesi vermiş, şanlı tarihini 30 Ağustos Zaferiyle taçlandırmıştır. Milli birlik ve beraberlik ruhuyla vatanını canı pahasına koruyan Aziz milletimiz, eşine az rastlanır bir destan yazmış, vatan ve bayrak sevgisinin önüne hiçbir gücün geçemeyeceğini bütün dünyaya göstermiş, mazlum milletlere de esin kaynağı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı ve milleti uğruna canını, kanını ortaya koyan bize bu mukaddes vatanı emanet eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.
 
30 Ağustos inanmış bir halkın neler yapabileceğinin kanıtıdır
CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek; Ulusal bağımsızlığın kazanılması için birden fazla alanda başarılı olma mecburiyeti vardır. Yok olmaya yüz tutmuş bir imparatorluğun kalıntıları emperyalist güçlerce paramparça edilirken, ortaya çıkan dahi bir komutan ve devlet adamı, zafere inanmış ve bu uğurda seferber olmuş bir halkın neler yapabileceğinin kanıtıdır, Büyük Zaferimiz. Bir devletin başarısı için adaleti, güvenliği ve ekonomisi güçlü olmalıdır. 4 gün süren Adalet Kurultayımızda da görüldüğü üzere ülkemizde adalet, ekonomi ve güvenlik büyük bir zafiyet içindedir. Bu nedenle Türkiye’nin dört bir yanından gelen konuklarımızla, Türkiye’nin önsözünün yazıldığı, barışın ve kardeşliğin kentinde ağırlayarak adaleti konuştuk, tarihi bir etkinliğe ev sahipliği yaptık. Somut önerilerimizi ve raporlarımızı yakında kamuoyu ile paylaşacağız.
 
Çanakkale Milletvekili Bülent Öz; Çanakkale Zaferinde yeşeren umutlar, 30 Ağustos Zaferi ile filizlenmiş ve Cumhuriyetimizin kuruluş temelleri sağlamlaşmıştır. Bizler bugün, Vatan topraklarımızın düşman işgalinden kurtuluşunun ve bağımsızlığımızın müjdeleyicisi olan 30 Ağustos Zaferinin 95. Yılını kutluyoruz. Zaferlerin ve Devrimlerin kazanımları, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacak ve Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve kahraman halkımızı yüceltecektir. Sadece bir savaş değil, bağımsızlık mücadelesi verip, zafer kazanan milletimizin bir evladı olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve kahramanca mücadele ile zafere ulaşıp, bugünleri bizlere müjdeleyen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı Kutluyorum.
 
AKP İl Başkanı Yeşim Kardağ; 30 Ağustos Zaferi ile ortaya konan azim ve kararlılık bir milletin istikbali ve istiklali için gözünü kırpmadan nasıl bir fedakârlık ortaya koyduğunun en güzel göstergesidir. Kurtuluş Savaşı ve bu destansı mücadele ardından kurulan Cumhuriyet’i birlik, beraberliğimizi koruyarak güven ve istikrar ortamı içerisinde gelecek nesillere nakletmektir. Büyük zaferin 95. yıldönümünde tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en kalbi duygularla tebrik ederken bu büyük zaferin gururunu bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal’e ve İstiklal Savaşımızın isimsiz kahramanları olmak üzere geçmişten günümüze tüm gazi ve şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum”
 
MHP İl Başkanı Hakan Pınar; Kıymetli Çanakkaleli hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutlar bir kez daha başta Ulu Önder Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere Şehit ve Ahirete intikal eden Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.
 
Aydınlık günlere taşımak, hepimizin ortak hedefi olmalıdır
Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar; Gelibolu topraklarında kazanılan zaferin yarattığı yüksek motivasyon, Havza ve Amasya Genelgeleriyle ulaşılan bilinç, Erzurum ve Sivas Kongreleriyle oluşturulan topyekün direniş ve Gazi Meclisin sevk ve idaresiyle kurulan ve yönetilen ordumuzun ve milletimizin kazandığı zaferin yıldönümündeyiz. Onların emanet ettiği bu topraklarda bağımsız yaşamak, muasır medeniyet seviyesine erişmek, daima büyümek ve kalkınmak idealinden, birlik ve beraberlikten, demokrasiden ve cumhuriyetten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha yineliyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.
 
Ayvacık Belediye Başkanı M.Ünal Şahin; Büyük Önder Atatürk ve Onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve 15 Temmuz akşamı yaşadığımız darbe girişimi sırasında Türk Milletinin milli mücadele ruhunu ortaya koyan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü ile demokrasisinin devamı için can veren şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, bu vesileyle hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramını canı gönülden kutlarım. 
 
 Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş; 30 Ağustos 1922 günü şanlı ordumuzun kesin zaferi ile nihayete eren bu mücadele, milletimizin bayrak ve vatan sevgisi, birlik ve dayanışma ruhu, milli ve manevi değerlerimize olan inancı sayesinde başarıya ulaşmıştır. Bin bir zorluklarla kazanılmış, bize atalarımızın armağanı olan bu güzel vatanı daha da aydınlık günlere taşımak, hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle,30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularla kutluyor; ulusumuza eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.
 
Din, mezhep, etnik ve benzeri hiçbir savaş istemiyoruz
Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan; 30 Ağustos Zafer Bayramının 95.yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Zaferin yaklaşık bir asır öncesinde bize verdiği ders milletimizin her türlü saldırı karşısında vatanını, bağımsızlığını koruma mücadelesindeki kararlılıktır. 30 Ağustos Zafer Bayramının 95.yıldönümünde başta Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı Kahramanımız, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize ve gazilerimize rahmet ve minnetlerimi sunar, tarihi zaferlerle dolu şanlı ordumuzun mensuplarını kutlarım.
 
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çanakkale Şubesi; Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmak ve onları Anadolu`dan atmak için düşünüp planladığı bir harekettir. Yurttaşlar olarak, ülkemizin güvenliği tehlikeye düşmedikçe din, mezhep, etnik ve benzeri hiçbir savaş istemiyoruz. Yurtta ve dünyada barış istiyoruz. Bunun için Atatürk’ün Büyük Nutuk’ta öğütlediği gibi bağrımızda yetiştirerek başımızın üstüne dek çıkaracağımız yöneticilerin vicdanındaki öz mayayı çok iyi incelemeye dikkat etmekten hiçbir zaman geri kalmamalıyız. 30 Ağustos 1922’de tüm varlığını ortaya koyarak özgürlük ve bağımsızlığın bedelini ödeyenlere ve gelecek kuşaklara borcumuz var. Bunun için 26 Ağustos’ta Afyon Kocatepe’de, 30 Ağustos’ta meydanlarda, sokaklarda, Atatürk’ün huzurundayız.

Eğitim İş Çanakkale Şubesi; Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayan 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile yurdumuz düşman işgalinden kurtarılmış, ulusumuz özgür ve bağımsız yaşama onuruna kavuşmuştur. Türk Ulusu birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen emperyalist güçlere gereken dersi vermiş, 30 Ağustos Zaferiyle tüm mazlum uluslara da örnek olmuştur. Ulusumuz hiçbir şekilde bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. 
(Derleyen;Oya Koyuncu)
Paylaş