havadurum

30 Ağustos Zafer Bayramı 96 yılında

4243

 30 Ağustos Zafer Bayramının 96.Yıldönümü, çeşitli etkinlikler ve törenlerle kutlanacak. Çanakkale Valiliği tarafından Zafer Bayramının 96.Yıldönümü Tören Programı ve Etkinlikleri açıklandı. 30 Ağustos sabah saat 9:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören Vali Orhan Tavlı tarafından tebrikleri kabul etmesi ve Resmi Geçit Töreni ile devam edecek. Zafer Bayramı, akşam saatlerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu ve Boğaz ve Garnizon Komutanlığınca ‘Bando Konseri’nin gerçekleşmesi ile sona erecek. 

Valilik tarafından açıklanan Zafer Bayramı tören ve etkinlik takvimi şu şekilde; 
“1-Çelenk Sunma Töreni Saat: 09.00: Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına; Çanakkale Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Çanakkale Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulacaktır. Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Bayrağın Göndere Tokası ile Çelenk Sunma Töreni sona erecektir.
2-Kutlama Töreni Saat:  09.30-10.00 saatleri arasında Valilik Makamında Çanakkale Valisi tarafından beraberinde Boğaz ve Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile tebrikat sırasına göre tebrikler kabul edilecektir.
3-Resmi Geçit Töreni (Kordon Boyunda) Saat: 10.30: Vali/Garnizon Komutanı/Belediye Başkanı’nın halkı selamlaması, ‘Saygı Duruşu- İstiklal Marşı, Şiir Okunması, Konuşma, Halk Oyunları Gösterisi, Resmi Geçit Töreni, Törenin Sona Ermesi.’  
4-30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu: -30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu,  Kolin Otel Megaron Salonunda Saat:19.30’da verilecektir.  
5- Zafer Haftası Etkinlikleri: 30 Ağustos akşamı saat: 20.30-21.30 arasında Çağlar Kaynak Semt Sahasında Boğaz ve Garnizon Komutanlığınca ‘Bando Konseri’ gerçekleştirilecektir. Deniz Müzesi 30 Ağustos 2018 tarihinde ücretsiz olarak halkın ziyaretine açılacaktır.” 
(Oya Koyuncu)
Paylaş