havadurum

30 Ağustos resmi geçit töreni coşkuyla kutlandı

Atatürk'ün önderliğindeki Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü kutlamaları Çanakkale'de coşkuyla başladı. Resmi törenin ardından kordon boyunda resmi geçit töreni yapıldı.

747

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 101. yıl dönümü kutlamaları, Çanakkale Valiliği önünde başladı. Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay, törene katılan yaya kalabalığına 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "30 Ağustos Zafer Bayramı" mesajı okundu. Tören sırasında, Hasan Çanakkale Anadolu Lisesi öğrencisi Muammer Eren Fidan tarafından "30 Ağustos" konulu bir şiir, TOBB Sosyal Bilgiler Lisesi öğrencisi Azra Piri tarafından ise "30 Ağustos Zafer Marşı" konulu şiirler okundu.

Çanakkale Boğazı’nda su gösterisi büyüledi


Deniz Yarbay Alpaslan Yavaş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı gerçekleştirdi. Yavaş, "Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan bu zafer, sadece vatan topraklarının düşmandan kurtarılmasını sağlamakla kalmadı, aynı zamanda Anadolu'nun Türk yurdu olduğu kesin bir şekilde kabul edildi ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kalıcı temelleri atıldı. Kahraman Türk ordusu, sayıca üstün olan işgal ordusuna karşı başlatılan ve her aşaması özenle planlanan bu harekat ile dünya çapında takdir toplayan büyük bir zafer kazandı. Bu eşsiz zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderlik ve komutanlık dehası ile ordu-millet birliği sayesinde elde edildi" şeklinde konuştu. Tören sırasında öğrenciler şiirler okurken, resmi geçidin ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) ve Sahil Güvenlik ekipleri, Çanakkale Boğazı'nda etkileyici bir su gösterisi sundular.

(Damla Yeltekin)

Paylaş