havadurum

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel tasarlanan pullar tanıtıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü için hazırlanan özel pulların 29 Ekim'de tedavüle gireceğini duyurdu.

1003

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne özel olarak tasarlanan pulların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kullanılmak üzere tedavüle gireceğini açıkladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin desteğiyle gerçekleşen bu proje, tarihi ve kültürel öneme sahip günleri anmak amacıyla PTT tarafından yıllardır sürdürülen bir gelenek olan özel pulların bir parçası olarak yer alıyor.

Pulların öneminden bahsetti

Ülke tarihi açısından yaşanan önemli gün ve olayların PTT tarafından yıllara sâri basılan pullara yansıdığını ifade eden Uraloğlu, “PTT, 1923 yılından itibaren posta hizmetlerini oldukça modernleştirmiş ve kendi posta pullarını ustaca tasarlayarak tedavüle sunmayı başarmıştır. Posta pulları baskı teknolojilerinin gelişimiyle birlikte, görsel açıdan zengin bir hale getirilmeye çalışılmakta, yıllardır vatandaşlarımızın sevgi ve hasret dolu mektuplarının üzerinde yer almaktadır” diye konuştu.

Özel tasarlanmış pullar hakkında konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhuriyet Bayramı’na özel tasarlanmış pullara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak; “PTT tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel olarak tasarlanan 7 bin 500 adet ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı’ temalı Seri Numaralı Blok Anma Pulu ile 100 bin adet ‘Türkiye Yüzyılı’ temalı Blok Anma Pulu ve bu pula bağlı İlk gün zarfının ve Cumhuriyetin ilanından bugüne kadar kuruluş yıl dönümlerinde tedavüle sunulmuş olan pulların görsellerinden oluşan kitapçığın bulunduğu portföy, bir asra damgasını vuracak. PTT tarafından basılan pullar, vatandaşlarımızın özenle yazılmış mektuplarında yer almasının yanı sıra, basıldığı dönemin önemli olay ve gelişmelerini de gelecek nesillere aktaran tarihi bir belge niteliği de taşımaktadır. 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin ilanının 100’üncü yılına özel tasarlanan Yüzüncü Yıl pullarımızı da müze koleksiyonumuza ekleyerek, vatandaşlarımızın ilgisine sunacağız” dedi.

“Unutulmaz bir hatıra olarak sergileniyor”

Bakanlığın çalışmalarının gelecek nesillere aktarıldığını dile getiren Uraloğlu; “PTT tarafından basılan pullarda, Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Marmaray, Avrasya Tüneli, Çamlıca Kulesi, Çanakkale köprüsü, Hızlı tren gibi mega projeler de yer alıyor. Bakanlığımızın başarılı çalışmaları, PTT tarafından basılan pulların üzerinde yer alarak gelecek nesillere aktarılması sağlanıyor ve unutulmaz bir hatıra olarak PTT Müzemizde sergileniyor. Vatandaşlarımız için aşk ve şevkle çalışmaya, pullara konu olacak unutulmaz projelere imza atmaya ve 21 yıldır yaptığımız eser ve hizmet siyasetine devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

(Esra Güller)

Paylaş