havadurum

28 Aralık’ta Kadıköy’deyiz...!

28 Aralık`ta Kadıköy`da düzenlenecek Marmara Bölge Mitingine Bozcaada Forumu da katılım sağlıyor. Bozcaada Forumu`ndan yapılan açıklamada, “Bozcaada için Kadıköy`deyiz” dendi. Ayrıca Bozcaada Forumu ve Bozcaada Haber ortaklığında bugün saat 20-22 arası #bozcaadabizim hashtagi ile Bozcaada`nın sesi duyurulmaya çalışılacak.

408
 
 
Bozcada Forumu da 28 Aralık`taki Kadıköy Mitingi`ne katılıyor. Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması tarafından örgütlenen, bölgedeki onlarca kişi ve çevre örgütü ile, kent ve doğa birlikteliğini savunan örgütlerin desteklediği Kadıköy Mitingine destekler çığ gibi büyüyor. Bozcaada Forumu`da hem adanın bakir koylarının işletmelere açılmaması hem de adının kendi öz değerleri ile gelişimini sağlaması için mücadelesini bölgedeki çevre örgütleri ile birleştiriyor. Bozcaada Forumu`ndan yapılan açıklamada “Bağlarımızı, koylarımızı, geleceğimi, yaşamımızı savunuyoruz. Marmara Mitingi`nde, 28 Aralık`ta Kadıköy`deyiz” dendi. Çanakkale`den de Biga, Karabiga, Gökçeada ve Bozcaada`dan gönüllü destekçilerle Kadıköy`deki Marmara Mitingi örgütleniyor. Kentten katılımın yoğun olması planlanıyor.
 
#bozcaadabizim
Bozcaada Forumu ve Bozcaada Haber ortaklığında bugün gerçekleştirilerek, twitter, facebook ve instagram`dan #bozcaadabizim hashtagi ile Bozcaada`nın sesi sosyal medyada da duyurulacak. “Her şeyi unutabiliriz. Ama Bozcaada’ya kıyanları asla unutmayacağız” denilen açıklamada “Çünkü Bozcaada bizim! Vicdanımız rahat, biz elimizden geleni yapıyoruz, ya siz? Mücadeleyi dik tutmak ve doğrularımızı savunmak konusunda geri durmaya niyetimiz yok arkadaşlar. Geçtiğimiz günlerde önümüze altın tepsiyle(!) sunulan İmar Yasası, hemen peşi sıra kıyıların ve bakir koyların özel şahıslara bir şekilde verilmesi bizim canımızı sıkıyor. Gerçekten sıkıyor. Uyku uyutmuyor. Plajların, koyların ve belirli alanların tek bir sahibi vardır, bu da bizlerin ahlâk anlayışına göre ‘halk’tır! Nasıl ki bugüne değin gelen yerli ve yabancı turistler o koylarda, plajlarda Bozcaada üzerine güzel hatıralarla adamızdan ayrıldıysa, ada hepimize yeter. Değil mi? Bozcaada bizim. Unutmayın, bizim! Bozcaada’yı sahiplenenlerindir adamız. Sermayenin değil, iktidarın hiç değil, bakirliğini bozup da rant elde etmeye çalışanların hiç mi hiç değil! #bozcaadabizim. Bozcaada halkın! 23 Aralık Salı günü, 20:00 – 22:00 saatleri arasında #bozcaadabizim hashtagi ile mesajımızı Twitter’dan, Facebook`tan, Instagram`dan duyurmak için tüm Bozcaada severlerin desteğini bekliyoruz” denildi.
Paylaş