23 Nisan unutulmadı…

219

 Öz; "Türk Milleti ülkesinin bağımsızlığını ve özgürlüğünü tesis etmiştir"

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz yayımladığı yazılı mesajda; "Milletimizin ve ülkemizin esaret altına alınamayacağı gerçeği, kurtuluş mücadelemizin ışığı olmuştur ve Türk Milleti ülkesinin bağımsızlığını ve özgürlüğünü tesis etmiştir. Türk Milleti, Kurtuluş mücadelemiz sonrası kendi özgürlüğünü tesis etmek adına bir kişinin alacağı kararlar ile ülke yönetilemez gerçeğinde, yönetim iradesini saraydan alarak meclise vermiştir. Bu manada Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün `Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir` sözü Gazi Meclisimizin önemini bir kez daha açıklamaktadır" dedi. Anayasa değişikliğine de eleştiri getiren Öz; "Ne var ki geldiğimiz süreçte, Millet Meclisimizin bütün yetkilerini bir kişide toplamak isteyen bu zihniyet, yapılan referandumu dahi şaibeli hale getirmiştir. Meclisimizin çıkardığı kanunları tanımayan ve kendilerine göre yorumlayarak kurumlara karar aldırtan anlayışları, kurtuluş mücadelesi vererek Gazi ünvanı alan meclisimizi etkisiz hale getirmek istemelerinin en önemli örneğidir. Bu anlayış Millet adına kanun çıkaran TBMM’nin ve Milli İradenin yok sayılmasıdır" dedi. 
 
Gökhan; “Çağdaş uygarlığı sizler yakalayacaksınız”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yayımladığı mesajı çocuklara atfeti. Başkan Gökhan, çocuklara yönelik yazdığı mesajında;  "Karanlığın içinde tek umudumuz ulusal egemenlikti. Böylesine değerli bir gün ancak bu anlam kadar değerli bir şeye ithaf edilebilirdi; siz çocuklara.Değerli çocuklar, Ata’mızın da söylediği gibi sizlerden çok şey bekliyoruz. Biliyoruz ki, sizler yıkacaksınız tüm dogmaları, çağdaş uygarlığı sizler yakalayacaksınız. Demokrasimize sahip çıkacak, onu el üstünde taşıyacaksınız. Ulusal egemenliğimizin şahsileştirilmesine karşı çıkacak, Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretilerini hep hatırlatacaksınız. Sizler Demokrasi ve Cumhuriyet çocuklarısınız. Bu bilinci de sizler yaşatacaksınız. Sevgili çocuklar, bu bayram Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu inancın göstergesidir. Gönlünüz rahat olsun, bu yolculukta bizler de yanınızda olacağız. Yıllardır verdiğimiz mücadeleye gururla devam edeceğiz" dedi. 
 
Şarlan; "Çanakkale’nin avukatları olarak kalpten diliyoruz"
Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yayımladığı mesajda; "23 Nisan, tarihimizin en özel anlarından biridir. Bu tarih; halkın kendi iradesiyle, kendi idaresini belirlemesinde ve hukuk devleti yolunda atılmış önemli bir adımdır. Atamızın, çocuklara armağan ettiği bu büyük gün, herkesin malumu olduğu üzere dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Lakin bugün ülkemizde ve dünyamızda birçok çocuğun özgürlüklerinden, eğitimlerinden, ekonomik rahatlıktan yoksun olduğu ve çocuklarımıza layık bir dünyanın olmadığı da unutulmamalıdır. Her şeye rağmen, aydınlık ve güzel yarınlarımızın sahibi olan çocuklarımızın bayramlarını tebrik ediyor, bayram tadından günler geçirmelerini Çanakkale’nin avukatları olarak kalpten diliyoruz. Çanakkale Barosu olarak, dün olduğu gibi bugün ve yarında Ulu Önder Atatürk`ün ilke ve devrimlerine sahip çıkarak, ülkemizin geleceği için aynı kararlılıkla,  yorulmadan yürümeyi sürdüreceğiz" dedi.
 
Karadağ; "En içten duygularımla kutluyorum"
23 Nisan’da ulusal egemenliğin tescillendiğini belirten AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ, yayımladığı yazılı mesajda;  “Bizi, bağımsızlığa götüren yolda milletimizin azim ve kararlılıkla başlattığı var olma mücadelesinin en son adımı, bu kutlu günde atılmış ve ulusal egemenliğimizin tescillendiği 23 Nisan gününü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olmuştur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın; toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.
 
Karakaş; "Mutlu çocuklar mutlu yarınların teminatı olacaktır"
CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş 97 yıl önce 23 Nisan günü Ankara`da büyük bir heyecan yaşandığını belirterek başladığı mesajının devamında; "Ulusal egemenliğimizin sembolü, Kurtuluş Savaşı’nı başlatacak, yönetecek, saltanatı kaldıracak ve Cumhuriyet’i ilan edecek olan Gazi Meclisimiz, Mustafa Kemal ve silah arkadaşları tarafından dualar ile açılmıştır. Türk Milleti’nin kaderinin değiştiği ve egemenliğin saraydan alınıp millete verildiği gündür 23 Nisan. Millet kulluktan çıkıp eşit yurttaşlığa kavuşarak vekilleri aracılığı ile kendi kendini yönetir hale gelmiştir. Bu yüzdendir ki Atatürk bu büyük günü ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza bayram olarak hediye etmiştir. Özgür, eşit ve barış içinde büyüyen çocuklar yetiştirmek cumhuriyetimizin en önemli görevi olmalıdır. Mutlu çocuklar mutlu yarınların teminatı olacaktır" dedi.
 
Eğitim-İş; "Barış ve kardeşlik içinde yaşanacak bir gelecek diliyoruz"
Eğitim-İş Çanakkale  Şubesi tarafından yayımlanan mesajda; "Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün `en büyük devrimim` dediği laik Türkiye Cumhuriyeti’ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı, bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. Eğitim-İş, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır. Atatürk’ün ve onun kurduğu Cumhuriyetin eğitim çalışanları olarak biz her türlü tehlikenin farkındayız. Yetiştirdiğimiz gençliği de bu konuda uyanık tutmak asli görevlerimizden biridir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu duygular ve düşüncelerle aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Barış ve kardeşlik içinde yaşanacak bir gelecek diliyoruz" denildi. 
 
Pehlivan; "Çocuklarımıza vaat edeceğimiz gelecek kanun tanımaz dikta rejimleri değil"
CHP İl Başkan Yardımcısı Av. Güneş Pehlivan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında; "Unutmayalım ki; Tek adam rejimlerinin felakete sürüklediği uluslar Atatürkleri, Atatürkler Cumhuriyetleri inşa eder. Said Molla’yı yurtsever, Mustafa Kemal Atatürk’ü vatan haini ilan eden yandaş haber ajansları kurulduğunda, halkın bağrında toplanan bağımsız kongrelerde ulusal egemenlik çağrıları yükselir. Saltanat heveslileri Meclis-i Mebusanların yetkilerini gasp ettiğinde, Büyük Millet Meclisleri kurulur. Unutmayalım ki; dünyaya karşı onurlu duruşumuz milli varlığımızdır. Çocuklarımıza vaat edeceğimiz gelecek kanun tanımaz dikta rejimleri değil; halk egemenliğine dayanan laik, parlamenter bir hukuk güvencesidir" dedi.  
(Derleyen: Oya Koyuncu)
Paylaş