havadurum

23 Nisan Çanakkale’de böyle geçti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de coşkuyla kutlandı...

580
 
 
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ilk olarak Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen tören ile başladı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla buradaki tören sona erdi.
 
Daha sonra katılımcılar, 18 Mart Stadı`nda gerçekleştirilecek olan törenlere geçti. 18 Mart Stadı`ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan törenlere katılanların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı kutladı. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, 18 Mart Stadı`ndaki törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan`ın Türk ulusunun esarete ``hayır`` deyişinin, bilim, demokrasi ve çağdaşlaşma yolunda ilerlemesinin başlangıç tarihi olduğunu söyledi.
 
Karataş, ``23 Nisan, Türk ulusunun Ata`sının önderliğinde aydınlığa koştuğu ve ilelebet payidar olacağını dünyaya ispatladığı tarihtir. Atatürk, bu anlamlı günü çocuklarımıza sevinç ve coşkuyla kutlamaları için bayram olarak armağan etmiştir. Bu günde ülkemizdeki çocuklar dünya çocuklarıyla el ele vererek barışın ve kardeşliğin tadını çıkarmaktadır`` diye konuştu.
 
Daha sonra, törende öğrenciler şiirler okurken, halk oyunları gösterisi sundu. Resmi geçit töreninin ardından öğrencilerin sunduğu saha içi gösteriler ise büyük beğeni kazandı. Gösterilerin ardından tören sona erdi. Törene Vali Güngör Azim Tuna, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı.
 
 
Mehter takımına yoğun alkış
Özlem Kayalı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından oluşturulan mehter takımı ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine damgasını vurdu. En çok ilgiyi Özlem Kayalı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından oluşturulan mehter takımı çekti. Okulun Müzik Öğretmeni Ersin Mirze, 32 öğrencinin yer aldığı mehter takımının yaklaşık 4 aylık hazırlık evresinin ardından törende gösteri sunduğunu söyledi. Öğrencilerin seslendirdiği 3 marş, izleyenlerce beğeni toplaması dikkat çekti.
 
 
Paylaş