havadurum

"23 Mayıs grevi başarıya ulaştı"

Çanakkale’de hizmet veren sendika temsilcileri, grev eylemini değerlendirdi. Kentte üç ayrı noktada gerçekleşen grev eylemi ile ilgili düşüncelerini kamuoyu ile paylaşan Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir, yurt genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de kamu emekçilerinin tek bir alanda buluşamayarak gücünü böldüğünü söyledi. Bozdemir, konfederasyona bağlı tüm sendikalara birlikte hareket etmek için çağrısını yineledi.

620
“Grev hedefine ulaşmıştır”
Çanakkale’de emekçilerin gücünün bölündüğü şeklinde yapılan yorumlara değinen Koç; “Bu düşünceler, grev kavramını bilmeyen kişilerin yaptığı bir değerlendirmedir. Grev ile hizmet üretmeyerek bir anlamda yöneticilere mesaj verdik. İl genelinde yaklaşık %80-90 oranında hizmet üretmeme hakkımızı gerçekleştirdik. Esas hedef budur” dedi.
 
 
Kentte üç ayrı noktada gerçekleşen grev eylemi ile ilgili düşüncelerini kamuoyu ile paylaşan Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir, yurt genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de kamu emekçilerinin tek bir alanda buluşamayarak gücünü böldüğünü söyledi.
 
Konfederasyona bağlı tüm sendikalara birlikte hareket etmek için çağrısını yineleyen Bozdemir; “En azından bundan sonraki genel grev gibi çok etkili olacağını düşündüğümüz etkinlik ve eylemlerde tüm konfederasyonlara bağlı sendikalar ile birlikte hareket etmekten yanayız” dedi.
 
Eğitim İş olarak emekçi sorunlarının çözümünde ve hak kayıplarının önlenmesinde tüm konfederasyonlara bağlı sendikalar ile birlikte hareket etmeye hazır olduklarını ifade eden Bozdemir; “Aslında daha kalabalık olabilirdik diye düşünüyorum. Biz isterdik ki, Eğitim-Sen, KESK’e bağlı sendikalar ve Memur Sen’e bağlı sendikalarda Cumhuriyet Meydanı’nda hep birlikte taleplerimizi hükümete iletebilseydik. Yani ortaklaşamadığımızı düşünüyorum. Türkiye’nin her yerinde de bu böyle oldu. Aslında gücümüzü bölmüş olduk. Alanın herkese açık olduğunu ilettik. Alan iznini Birleşik Kamu İş ve Eğitim İş aldı diye biz alanın hakimi ya da tek sorumlusu değildik. Sadece yasa gereği biz bunu yaptık. Alana bayrakları ve pankartlarıyla gelen herkese kürsü konuşma hakkıyla alana davet ettik. Bunun böyle olmasından yanayız. Bireysel yada küçük sendikal ikballerimiz için emekçinin birleşebileceği tek noktada ayrışmadan yana olmadığımızı hep tekrar ettik. Ama bunu başaramadık. Bir günlük değil genel greve hazırız diyoruz. Emekçinin sorunlarının çözümünde ve hak kayıplarının önlenmesinde hak kazanımları için tüm konfederasyonlar ile birlikte hareket etmeye varız” diye konuştu.
 
 
Koç; “Grev hedefine ulaşmıştır”
Kentte düzenledikleri grev eyleminin amacına ulaştığını belirten Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; “Emek mücadelesi kavramı sanayileşmiş toplumların kavramıdır. Bu sürece en uygun bir şekilde hakkını veren Eğitim-Sen ve KESK, özellikle memur sendikacılığını Türkiye’ye öğreten ve emek mücadelesinin nasıl verileceğini öğreten bir yapı olarak 23 Mayıs 2012 grevini örgütlemiş ve Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Çanakkale’de de kavramın özüne uygun bir şekilde bütün toplumun bileşenlerinin katılımıyla emeğin şenliği olarak kutlamayı başarmıştır. Burada önemli olan belirli sermaye çevrelerine ve kendileri gündeme geldiğinde kaynak ayırmaktan çekinmeyen, silaha ve askeri harcamalara kaynak ayırmaktan çekinmeyen, eğitim ve bilim için çalışan emekçilere kaynak ayırmada cimri davranan yöneticiler, bu mücadeleden ders çıkararak demokrasinin hakların verilmesiyle olacağını görmeleri ve emekçilerin haklarının karşılığını vermeleridir. Emekçiler açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmektedir. Bu nedenle bu mücadeleyi yükselterek devam ettireceğiz” dedi.
 
Çanakkale’de emekçilerin gücünün bölündüğü şeklinde yapılan yorumlara da değinen Koç şu şekilde konuştu: “Bu düşünceler, grev kavramını bilmeyen kişilerin yaptığı bir değerlendirmedir. Grev ile hizmet üretmeyerek bir anlamda yöneticilere mesaj verdik. İl genelinde yaklaşık %80-90 oranında hizmet üretmeme hakkımızı gerçekleştirdik. Esas hedef budur. Devamında yapılan etkinlik grevin bir anlamda şenlik aşamasıdır. Grev hedefine ulaşmıştır. Bazı sendikaların farklı alanlar belirlemesini bir sakıncası yoktur. Çünkü, esas olan iş yerinde işin üretilmemesidir. Sendikaların ayrı yerlerde etkinlik düzenlemesi kafaya takılacak bir konu değildir.”
Paylaş