havadurum

2012 faaliyeti meclisten tam not aldı

Çanakkale Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci oturumunu dün gerçekleştirdi. 2012 faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıda AKP’li Belediye Meclis üyesi Hakan Vural ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın karşılıklı övgüleri dikkat çekti.

713
Çanakkale Belediye Meclisi 2012 yılı faaliyet raporunu görüştü. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclis başkanlığını CHP’li Meclis üyesi Mehmet Emin Şevik’e teslim ederek faaliyet raporunu okudu. Önce Çanakkale Belediyesi’nin faaliyetlerinin anlatıldığı kısa bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bir buçuk saati aşkın ayrıntılı bir faaliyet raporunu Belediye Meclis üyeleri ile paylaştı. Bütçelerden, yapılan faaliyetlere ve yatırımlara kadar ayrıntılı bir rapor sunan Başkan Gökhan, sunumun sonunda meclis üyelerinin sorularını yanıtladı. CHP Grup Başkanvekili Cem Belli, Çanakkale Belediyesi personeline ve Başkan Gökhan’a teşekkür ederken MHP Grup Başkanvekili Murtaza Şahin Başdoğan ve AKP Grup Başkanvekili Eren Kemerli, faaliyet raporuna ilişkin çeşitli sorular sordular.
AKP’li Vural’dan övgüler
Sunumun ardından söz alan AKP’li Belediye Meclis üyesi Hakan Vural, 2012 faaliyetlerinin geçen yıllara göre daha iyi olduğunu ifade etti. Vural, “Geçtiğimiz yıllarda Çanakkale Belediyesi ile ilgili ‘müflis tüccar’ benzetmesi yapıyorduk. Ancak bu yıl daha derli toplu bir tüccar izlenimi edindik. Bu da güzel ve mutlu edici bir şey. Bana belediyenin çalışmaları ile ilgili sorular sorulduğunda ben çalışmaların iyi olduğunu, güzel çalışmalar yapıldığını söylüyorum. 25 yıl boyunca çalışılmadığı için bu dönem yapılan çalışmaların iyi olduğunu görüyoruz. Ancak 25 yıl boyunca hiç çalışma olmadığından bunların yetersiz olduğunu da belirtmekte fayda var” dedi.
Başkan Gökhan’dan Vural’a övgüler
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise “Ben gelecek mecliste de Hakan Vural’ın bulunmasını istiyorum. Kişi kontenjanından mı yoksa kent halkı adına halk kontenjanından mı girer? Bilmiyorum. Ama mecliste mutlaka bulunması gereken biri. Hem eleştirileri hem katkıları ile önemli bir meclis üyesi” dedi. Faaliyetlerdeki başarının meclisin, başarısızlığın ise kendisinin olduğunu dile getiren Başkan Gökhan, meclis üyelerine, belediye personeline, kent basınına teşekkür ederek, “En büyük teşekkürü de kent halkına ediyorum. Çalışmaları takibi konusundaki ilgisini biliyorum. Sonuçta onların bütçesini yönlendiriyoruz” dedi.
Paylaş