havadurum

2 bin 766 kamu görevlisi ihraç edildi!

939

 Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete’de yayımlandı. KHK ile kamu kurumlarından toplam 2 bin 766 kişi ihraç edilirken cezaevlerinde ‘tek tip kıyafete’ ilişkin hükümler getirildi. Çanakkale’de Milli Eğitim Müfettişi Ömer Karabay’ında bulunduğu 11 kamu görevlisi ihraç edilirken, 2 kişi ise görevine iade edildi.

 
Çanakkale’de ihraç
Resmi Gazete’de yayınlanan HKHK listesinde Çanakkale’den 2 astsubay, Biga PTT’de görevli bir memur, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli bir maarif müfettiş, Çanakkale Diyanet İşleri Müdürlüğü’nde görevli 6 din görevlisi Çanakkale Hava Limanı’nda görevli 2 personelin görevlerinden ihraç edildikleri açıklandı. 
 
115 personel iade edildi
695 sayılı KHK kapsamında 115 kişi, eski görevlerine iade edildiği belirtilirken. Çanakkale’de ise 2 memurun görevine iadesi gerçekleşti.
 
22 subayın rütbesi alındı
695 sayılı KHK ile TSK’den emekliye sevk edilen, kendi isteğiyle emekli olan, istifa eden veya başka bir sebeple ayrılan 22 subayın rütbesi alındı.
 
 ‘Tek tip kıyafet’ maddesi
696 sayılı KHK’de ‘tek tip kıyafet’ maddesi yer aldı: “Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar nedeniyle cezaevinde hükümlü ve tutuklu bulunanlar, duruşmalara badem kurusu ve gri renginde tulum giyerek getirilecek.”
 
Taşeron işçilere yazılı-sözlü uygulamalı sınavla kadro!
696 sayılı KHK’ye göre taşeron işçiler, on gün içinde çalıştıkları idarenin hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birime, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere yazılı başvurabilecek. KHK ile taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmesi, 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olanları kapsayacak. Taşeron işçiler, sürekli işçi kadrosuna geçebilmek için yazılı ve/veya sözlü ya da uygulamalı sınava alınacak. Sınavda başarılı olanların kadroya geçirilmesine ilişkin süreç 90 gün içinde sonuçlandırılacak.

17 kurum kapatıldı
695 sayılı KHK ile 7’si dernek, 7’si vakıf olmak üzere 17 kurum kapatılırken, daha önceden kapatılan bir vakıf açıldı, yurt dışında öğrenim gören 6 kişinin ise öğrencilikle ilişiği kesildi.
 
Şeker Kurumu kapatıldı
695 sayılı KHK ile Şeker Kurumu kapatıldı. Şeker Kurumuna ve Şeker Kuruluna yapılmış olan atıflar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na yapılmış sayıldı. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş