havadurum

19 Mayıs programı belli oldu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri bir hafta sürecince yapılacak. 15 Mayıs tarihinde Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Çelenklerin sunulmasıyla başlayacak kutlamalar kapsamında çeşitli sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.

672
19 Mayıs törenlerinin nasıl kutlanacağı tartışmasına bakanlık son noktayı koydu. Kutlamalar bir gün değil bir hafta yapılacak. 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bugüne kadar 19 Mayıs günü yapılan devlet töreniyle sınırlı kalıyordu. Gençlik ve Spor Bakanlığı, kutlamaların `Atatürk`ü Anma`, `Gençlik` ve `Spor` olmak üzere üç ana eksen üzerine oturtulmasına karar verdi.
 
19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Çanakkale`de de bir hafta süresince kutlanacak. 15 Mayıs günü Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak törenler kapsamında Halk oyunları gösterileri, satranç turnuvaları, Halı Saha futbol turnuvası, Basketbol turnuvası, masa tenisi, badminton müsabakaları, gençlik yürüyüşü, konserler, sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.
Paylaş