havadurum

19 Mayıs’ta bir resmi iki alternatif tören

19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 96`ıncı yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen resmi çelenk sunumu töreniyle kutlandı. Çelenk sunumunun ardından bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muammer Uslu, gençliğe güvendiklerini belirterek; “Unutmamalıyız ki, ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler” dedi. Resmi çelenk sunumu töreninin ardından CHP ve MHP de alternatif çelenk sunum töreni gerçekleştirdi.

602
 
 
 
19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı`nın 96`ıncı yıldönümü dolayısıyla dün, Cumhuriyet Meydanı`nda resmi çelenk sunumu töreni düzenlendi. Törene, Vali Vekili Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Ali Uyanık, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muammer Uslu, AKP ve CHP Çanakkale milletvekilleri, CHP Çanakkale Milletvekili Adayı Muharrem Erkek, AKP Çanakkale Milletvekili Adayı Jülide İskenderoğlu, Siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan tören, çelenk sunumuyla devam etti. Törende bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muammer Uslu; “Onların yüzlerindeki ışıltıda, gözlerindeki parıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye’mizin aydınlık geleceğini görüyor gençlerimize güveniyoruz. Unutmamalıyız ki, ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler” diye belirtti. Konuşmanın ardından Karadeniz Yöresi Halk Oyunları Ekibi bir gösteri gerçekleştirdi.
 
 
CHP`den alternatif çelenk sunma töreni
Resmi çelenk sunumu törenin son bulmasının ardından, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Ali Uyanık, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen çelenk sunumu gerçekleştirdi. Çelenk sunumunun ardından konuşmaya yapan, İl Başkanı Hamza Karagöz, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı`nın önemini belirterek; “Cumhuriyet Halk Partisi`nin tarihsel misyonuna sahip çıkan bizler, her yaştaki gençler olarak, bu değerleri koruyacağımıza and içiyoruz. Bu değerleri sonuna kadar, ne pahasına olursa olsun geliştireceğimize, daha ileriden savunacağımıza söz veriyoruz.Bu değerleri hiç kimseye çiğnettirmeyeceğimizi, barışın kentinden, Cumhuriyet Meydanı`nda bütün Türkiye`ye ilan ediyoruz” dedi.
 
 
“19 Mayıs Çanakkale`de layıkıyla temsil edilmiyor”
MHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Balkan ve parti yöneticileri de alternatif bir çelenk sunumu gerçekleştirdi. Çelenk sunumunun ardından konuşma yapan İl Balkanı İsmet Balkan; “Bugün 19 Mayıs, Mustafa Kemal`in doğduğu gün. Ama bugün görüyoruz ki 19 Mayıs da hiç bir şekilde layıkıyla kutlanmamaya başlandı. Milliyetçi Hareket Partisi olarak da bunu üzüntüyle izliyoruz. İnşallah bundan sonraki 19 Mayıs`lar layıkıyla kutlanacak. Çünkü 19 Mayıs demek, memleketin kurtuluş günü demektir. Görüyoruz ki Çanakkale`de maalesef hiçte layıkıyla temsil edilmiyor. Protokollere uyulmuyor. 19 Mayıs`ın anlamı her geçen yıl biraz daha yavaş yavaş gözden kaçırılmaya çalışılıyor. Çanakkale`de tekrar anlam kazanmak zorunda. Çünkü Çanakkale kutsal topraklardır” diye belirtti.
Paylaş