18 Mart’ta yer yok

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü kutlamalarına kent dışından 50 bini aşkın vatandaşın gelmesi bekleniyor. 18 Mart yoğunluğu nedeniyle Çanakkale kent merkezi dahil çevre ilçelerde bütün otellerde doluluk oranı yüzde yüzlere ulaştı. 17-18 Mart tarihleri arasında rezervasyonların dolu olduğu bildirildi.

791
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da 18 Mart günü Çanakkale’ye yoğun ziyaretçi akını olacağı bildirildi. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, kent dışından gelecek ziyaretçi grupları için tedbirlerini alırken Çanakkale’de otellerde de hazırlıklar tamamlandı.
 
Birçok ziyaretçinin Çanakkale’ye düzenlenen özel turlarla geleceği belirtilirken, kent merkezindeki otellerin yanı sıra kent dışındaki otellerde de doluluk oranının yüzde yüzlere ulaştığı bildirildi. Rezervasyonların tamamen dolu olduğu, Lapseki, Gelibolu gibi ilçelerde de otellerin doluluk oranlarının kent merkezini aratmadığı belirtilirken, yazlık beldelerde ve kamuya ait misafirhanelerin dolu olduğu bildirildi.
 
Son yıllarda Çanakkale’ye olan ilginin turizmciler açısından olumlu olduğunu ancak bu sıkışıklığın sadece yılda belli günlerde yaşanmaması gerektiğini belirten Truva Oteli ön büro müdürü Ufuk Keser “18 Mart tarihinden yaşanan yoğunluk daha çok resmi temsilcilerin şehri ziyaretinden kaynaklanıyor ve gelen misafirler sadece bir gün konaklıyor, 17 Mart tarihinde otelimiz % 100 dolu fakat diğer günlere rezervasyon almaya devam ediyoruz. Bu yılki yoğunluğumuzun bir sebebi de otelimizi baştan aşağıya yenilemiş olmamız. Yeni yüzümüzle yeni sezona hazırız” dedi.
 
 
Çanakkale’ye gelen misafirlerin konaklama süresinin çık kısa, ortalama 1,5 gün olduğunu belirten  Helen Otel’in sahibi Ertuğrul Temizay “Otelimiz 17-18 Mart tarihlerinde dolu, zaten bu tarihte hep dolu  olur oteller” diye belirtti.
 
 
Önceki yıllarda rezervasyonların daha erken kapandığını belirten Artur Otel’in ön büro şefi Ecevit Sayılır “Yüksek rezervasyon doluluk ortanı var fakat rezervasyonlar önceki yıllarda daha erken kapanırdı. Çanakkale’ye gelen misafirlerin konaklama süresini artıracak çalışmalar yapmaya ihtiyaç var, Kabatepe Müzesi, Truva Müzesi gibi projelerin hayata geçmesini heyecanla bekliyoruz” dedi.
Paylaş