havadurum

16. Kazdağ Doğa Yürüyüşü

Yenice`de geleneksel hale getirilen ve bu yıl 16`ncısı düzenlenen ``Yenice Kazdağ Doğa Yürüyüşü ve Şenlikleri`` için hazırlıklar tamamlandı.

520
Üç gün sürecek ``Yenice Kazdağ Doğa Yürüyüşü ve Şenlikleri``, 7 Haziran Perşembe günü, Yeşilyurt İlköğretim Okulu Toplantı Salonu`nda Yenice Halk Eğitim Merkezi`nin sergi açılışıyla başlayacak. Sergi açılışının ardından ödüllü bindallı yarışması düzenlenecek.
 
Belediye Kültür ve Gençlik Merkezi`nde gerçekleştirilecek ikinci gün etkinliklerinde ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yenice Meslek Yüksekokulu (MYO) Geleneksel El Sanatları Sergisi açılışı yapılacak, ardından defile gerçekleştirilecek. Belediye Otogarı`nda, Yenice Kardelen Eğitim ve Kültür Derneği`nin organizasyonu ve Murat Yeni`nin sunuculuğunda, ``Farklı Irk ve Renklerin Aynı Dilde Buluştuğu Sevgi Dili Türkçe Şöleni`` programı yapılacak. Programda Yenice Belediyesi Türk Müziği Halk Korosu sahne alacak.
 
Yürüyüşün gerçekleştirileceği son günde katılımcılar, Marmara Parkı`ndan otobüslerle yürüyüş parkuruna götürülecek. Yaykın Orman Deposu`ndan başlayarak, Belediye Sosyal Tesisleri Yüzme Havuzu`na kadar beş kilometrelik parkurda yürüyüş yapılacak. Konserde havai fişek gösterisi de yapılacak.
Paylaş