"15 Temmuz ihaneti unutulmayacak"

1088

 15 Temmuz 2016’da darbe girişimi yaşanmış, girişim halkın sokaklara çıkarak karşı koyması ile engellenmişti. Darbe girişiminde hayatını kaybedenler şehit, yaralananlar ise gazi ilan edilirken, 15 Temmuz "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" ilan edildi. Çanakkaleli bürokrat ve siyasiler 15 Temmuz’un 4’üncü yıl dönümü dolayısı ile mesaj yayınladılar. Milli birlik ve beraberlik vurgusunun öne çıktığı mesajlarda demokrasinin önemine vurgu yapıldı.

 

Çanakkaleli bürokrat ve siyasiler şu mesajları yayınladılar

Vali İlhami Aktaş; “15 Temmuz 2016 tarihinde Aziz Milletimizin iradesini yok saymaya ve Demokrasimizi yıkmaya çalışan FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain kalkışma, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Aziz Milletimiz tarafından bozguna uğratılmıştır. Ülkemizin her karış toprağında olduğu gibi Çanakkale’de de ülkemizin geleceğine sahip çıkan halkımız,  hain darbecilere geçit vermeyerek büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş Aziz Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çağrısı ile 15 Temmuz hain darbe girişiminde de aynı ruhla kenetlenip, birlik ve beraberlik içerisinde hain darbecileri bertaraf ederek destan yazmıştır. 15 Temmuz hain darbecilerine karşı milletimizin verdiği büyük ders,  Aziz Milletimizin şanlı tarihinde asla unutulmayacak ve unutturulmayacak bir şekilde yerini almıştır. Bizi hedeflerimizden alıkoymak, milli birlik ve beraberliğimizi yıkmak, demokrasimizi yok etmek isteyen şer odakları her zaman olacaktır.  Çanakkale Ruhu ve 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça daima büyüyen, gelişen ve dünyanın önde gelen devletleri arasında yer alan ülkemiz, güvenliğine, birlik ve beraberliğine, milli iradesine yönetilen her türlü girişime dün olduğu gibi, bugün ve yarın da asla izin vermeyecektir. Şanlı tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu olan Aziz Türk Milleti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023 hedeflerine doğru emin ve kararlı adımlarla yürümeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli irademize ve demokrasimize sahip çıkmak için kanlarıyla canlarıyla destan yazan, ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 15 Temmuz Gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm Aziz Şehitlerimizin Ruhları Şad, Mekânları Cennet Olsun”

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Milli birlik ve egemenlik şüphesiz ki bir ülkenin en kıymetli unsurudur. Ülkemizde de 15 Temmuz 2016’da milli birlik ve egemenliğimize bir saldırı gerçekleşmiş, devlet kurumları içine yuvalanan hain bir kitle tarafından sözde darbe girişimi ile devlet çökertilmek istenmiştir. Milletin birliği ve iradesi ile amacına ulaşamayan bu acımasız saldırının yıldönümünde, karanlık ve art niyetli girişimi bir kez daha kınıyor, milli değerlerimize ve egemenliğimize sahip çıkmanın en önemli vazifelerimizden biri olduğunu bir kez daha yinelemek istiyorum. Ülkemizin bir daha böylesi acı tecrübeler yaşamamasını yürekten temenni ederken, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimize esenlikler diliyorum.”

İyi Parti İl Başkanı Taner Arçukoğlu; "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak ilan edilen 15 Temmuz tarihinde şehitlerimiz ve gazilerimiz anılmakta; demokrasimiz, milli birlik ve bütünlüğümüzün güçlendirilmesine dönük faaliyetler yapılmakta ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin başta FETÖ ve PKK olmak üzere tam ayrılıkçı ve bölücü terör örgütlerine yönelik mücadelesinin sürdürülmesi kararlı bir şekilde vurgulanmaktadır." Maalesef  Ordumuza, Milletimizin birliğine ve Demokrasimize  yapılan bu alçak darbe girişiminin siyasi ayağının araştırılması ortaya çıkarılması için İYİ Parti olarak TBMM verdiğimiz önergeler İktidar ve küçük ortağı MHP milletvekillerinin oyları ile ret edilmiş araştırılmasına izin verilmemiştir  İYİ Parti olarak ülkemizin milli birliği, bütünlüğü ve kardeşliğinin güçlendirilmesi için her türlü desteğimiz ve mücadelemiz büyük bir kararlılıkla devam edecektir.”

 

Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan; “Bu tür hain oluşumlara ve girişimlere izin vermemek bugünde önemini korumaktadır. Gerekli dersler alınmalı, özellikle hukuk, emniyet ve eğitimde paralel hiçbir yapının tekrar sistemi ele geçirmeye çalışmasına izin verilmemelidir. Çanakkale Barosu olarak, 15 Temmuz gecesi yaşadığımız bu hain teşebbüsü bir kez daha nefretle kınıyoruz. 15 Temmuz gecesi milletimize karşı yapılan ihaneti ilelebet unutmayacağız. 15 Temmuzda vatan müdafaası uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, bu uğurda gazilik mertebesine yükselmiş tüm vatandaşlarımıza ise sağlıklı bir ömür temenni ederim.”

 

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen; “Çanakkale Ticaret Borsası olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak meydanlarda toplanmış ve vatan savunması uğrunda şehit olmuş gazilerimize şükranlarımızı, mücadeleleriyle destan yazan Cumhurbaşkanımıza ve milletimize şükranlarımızı sunarız. 15 Temmuz vesilesiyle Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzün vatanımıza olan sevgi ve duyarlılığımızın daha da artmasına vesile olmasını dilerim”

(Haber Merkezi)

Paylaş