havadurum

13 Yaşındaki Çocuk Tetris Oyununu Yendi

Tetris oyununu yenen ilk kişi 13 yaşındaki bir çocuk oldu. Oyunun hata verdiği anki tepkisi ise izleyenleri şaşırttı.

653

Tetris, 1984 yılında Sovyet mühendis Alexey Pajitnov tarafından geliştirilen ve dünyanın en popüler oyunlarından biri olan bir bulmaca oyunudur. Oyunun amacı, ekrana düşen farklı şekillerdeki blokları yatay olarak tamamlamak ve böylece blokların yığılmasını önlemektir. Oyun ilerledikçe blokların düşme hızı artar ve oyunun en üst seviyesi olan 29. seviyede bloklar insanın takip edemeyeceği kadar hızlı düşer. Bu seviyeye ulaşmak neredeyse imkansız olarak kabul edilir.

Tetris’te Tarihi Başarı

Ancak ABD’nin Oklahoma eyaletinde yaşayan 13 yaşındaki Willis Gibson, bu imkansızlığı başardı ve Tetris oyununu “yendi”. Gibson, 157. seviyeye ulaşarak oyunun kodlamasındaki sınırlamalar nedeniyle oynanamaz hale geldiği noktaya geldi. Böylece oyunu bitiren ilk kişi unvanını elde etti. Gibson, Tetris oynarken çektiği 42 dakikalık bir videoyu internete yükledi ve bu video kısa sürede viral oldu.

“Parmaklarımı Hissedemiyorum”

Gibson, videoyu izleyenlerin hayranlığını kazandı. Videoyu izleyenler, Gibson’un oyunu bitirdiği anki tepkisine de tanık oldu. Gibson, oyunun hata vermesi üzerine videoda “Aman Allah’ım! Parmaklarımı hissedemiyorum, ellerimi hissedemiyorum. Bayılacağım.” dedi. Gibson, 2021’den beri “Blue Scuti” adıyla Tetris oynadığını ve oyunun “basitliği” nedeniyle ilgisini çektiğini söyledi. Oyunun “başlaması kolay ama ustalaşması gerçekten zor” olduğunu belirten çocuk, verdiği bir röportajda “son derece heyecanlı” olduğunu ifade etti.

Tetris oyununu yenen ilk kişi olan Willis Gibson, oyun tarihine geçti ve birçok oyun severin hayalini gerçekleştirdi. Gibson’un başarısı, Tetris oyununun zorluğunu ve cazibesini bir kez daha gözler önüne serdi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş