havadurum

12 Eylül mağdurları tazminat davası açıyor

23 Eylül 2011 tarihinde tazminat talebinde bulunan darbe mağdurları, herhangi bir cevap gelmemesi nedeniyle yasa gereği son gün dava açtılar. İnsan hakları aktivisti Hayrettin Pişkin, alacağı tazminatı demokrasiye katkı sunmak için harcayacağını söyledi. İdare Mahkemesi’nden tazminat talebinde bulunan İnsan Hakları aktivisti Hayrettin Pişkin; “Yasa gereği 60 gün içerisinde cevap gelmemesi nedeniyle takip eden 60 gün içerisinde yani 120. gün dava açmamız gerekiyor. Süre yarın doluyor. Ben bugün mecburen dava açıyorum. İdare Mahkemesinden tazminat talebinde bulunuyorum. Diğer arkadaşlar da Pazartesi günü müracaatta bulunacaklar. Hukuki süreç devam edecek” dedi.

989
 
İçişleri Bakanlığı’na 23 Eylül 2011 tarihinde tazminat talebinde bulunan darbe mağdurları, bakanlıktan bir yanıt gelmemesi nedeniyle hukuki süreci sürdürmek adına son gün dava açtılar.
 
İnsan hakları aktivisti Hayrettin Pişkin, “Yasa gereği 60 gün içerisinde cevap gelmemesi nedeniyle takip eden 60 gün içerisinde yani 120. gün dava açmamız gerekiyor. Süre yarın doluyor. Ben bugün mecburen dava açıyorum. İdare Mahkemesinden tazminat talebinde bulunuyorum. Diğer arkadaşlarda Pazartesi günü müracaatta bulunacaklar. Hukuki süreç devam edecek” dedi. Pişkin, şunları söyledi; “12 Eylül 2010 tarihinde referandumla beraber anayasadan geçici 15. maddenin kalkması nedeniyle dava açma süreci başladı. 12 Eylül 2010’daki referandum sonucu 23 Eylül 2010 tarihili Resmi Gazete’de yayınlandığı için 1 yıl içerisinde idareden tazminat talebinde bulunmak gerekiyordu. Biz 23 Eylül 2011 de İçişleri Bakanlığı’ndan tazminat talebinde bulunduk.
 
Tazminat talebinde bulunan arkadaşlar; Hayrettin Pişkin, Turgut Haskan, Kenan Döner, Mehmet Dağaşmaz, Ali Gürol Durak, Şeyhmus Aslan, Biga’da Ahmet Kanbur toplam yedi kişi, Çanakkale’de yasal süreci içerisinde İçişleri Bakanlığı’ndan tazminat talebinde bulunduk. Bize herhangi bir cevap gelmedi. Bu nedenle yasa gereği 60 gün içerisinde cevap gelmemesi nedeniyle takip eden 60 gün içerisinde yani 120. gün dava açmamız gerekiyor. Süre yarın doluyor. Ben bugün mecburen dava açıyorum. İdare Mahkemesinden tazminat talebinde bulunuyorum. Diğer arkadaşlar da Pazartesi günü müracaatta bulunacaklar. Hukuki süreç devam edecek.”
 
Elde edeceği tazminatı demokrasi mücadelesi için kullanacağını belirten Pişkin; “Bu en azından bizim uğradığımız mağduriyetleri karşılamak üzere kısmen de olsa bir miktar tazminat alacağımızı tahmin ediyorum. Ben kişisel olarak para alırsam, alacağım tazminatı toplum mühendisliğine soyunan her türlü görüşe karşı çıkmak için demokrasiye katkı sunmak anlamında kuruşuna kadar kullanacağım” dedi.
Paylaş