10 yıl ceza alan Hüseyin Özdemir kaçak mı?

3717

 2016 yılında meydana gelen 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY ) davası kapsamında yargılanmalarına devam edilen, aralarında ÇOMÜ’nün eski Rektörü Sedat Laçiner’in de bulunduğu ekibe ceza yağdı. 20 Temmuz 2016 tarihinde gözaltına alınan ÇOMÜ eski rektörü Sedat Laçiner, 23 Temmuz günü sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. 2 yılı aşkın bir süredir tutuklu bulunan ve yargılaması Çanakkale 2`nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce yapılan Laçiner’in cezası belli oldu. Duruşmada Laçiner ile birlikte, ÇOMÜ’nün eski Rektör adayı Aziz Kılınç, İbrahim Türkyılmaz, Cengiz Ataşoğlu, Halil Şimşek ile tutuksuz yargılanan Hüseyin Özdemir de ceza aldılar. Görülen davada Sedat Laçiner’in kardeşi Vedat Laçiner  ile Mehmet Fatih Yavuz’un ise beraat ettiği öğrenildi.

 
3 yıl üç ay ile 10 yıl arasında değişen cezalar verildi 
Duruşmada başta ÇOMÜ’nün eski Rektörü Sedat Laçiner olmak üzere, sanıklar masum olduklarını ifade ederek, üzerlerine atılı bulunan örgüt üyeliği suçunu kabul etmediler. FETÖ ile hiçbir ilişkilerinin bulunmadığının altını çizen sanıklar beraatlarını talep ettiler. Mahkeme heyeti, Laçiner`e 9 yıl 4 ay 15, Aziz Kılınç’a 8 yıl 9 ay, İbrahim Türkyılmaz’a 6 yıl 3 ay, Cengiz Ataşoğlu’na 6 yıl 3 Ay, Halil Şimşek’e 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi.
 
Tutuksuz yargılanan Özdemir’in yurtdışına firar ettiği iddia ediliyor
Davanın en dikkat çekici ismi ise tutuksuz yargılanmasına rağmen en yüksek cezayı alan ÇOMÜ’nün eski Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Hüseyin Özdemir oldu. Daha önce hakkında tutuksuz yargılama kararı verilen ve rahatsız olduğu iddia edilen Özdemir, duruşmada 10 yıl ceza alarak en çok ceza alan isim oldu. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Özdemir’in yurtdışında firari olduğu iddia edildi. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş