havadurum

10 yaşında 'hırsız' damgası yedi, 14 yaşında cinayetten aranıyor

424
Bayramiç`te tartışma yaşadığı yengesi Ülkü Akın`ı öldürme şüphelisi olarak aranan 14 yaşındaki S.A.`nın 2017 yılında, 10 yaşındayken "hırsız" damgası ile okulda arkadaşlarının önünde teşhir edildiği ortaya çıktı. Olay dün (16 Ağustos) Aşağışapçı Köyü`nde meydana geliyor. Henüz neden çıktığı bilinmeyen bir tartışma sırasında, av tüfeği ile yengesini öldüren S.A.`yı bulma çalışmaları, tarlalarda ve ormanlık alanlarda devam ediyor. Ülkü Akın`ın öldüğü, bir yakınının eve gelmesi ile ortaya çıktığı anlaşılırken, cinayet mahalline gelen jandarma ekipleri, pompalı tüfeğe el koyarken, arama çalışmalarına başladı. Bayramiç`te Gazi Ortaokulu`ndan bu yıl mezun olan ve liseye gideceği öğrenilen S.A`nın hikayesi dikkat çekiyor. 
 
2017`de öğretmeni `hırsız` diye teşhir etmişti 
Cinayet zanlısı 14 yaşındaki S.A`nın, 2017 yılında, 10 yaşındayken okulda dizüstü bilgisayarı, evde oyun oynamak için aldığı ve bu nedenle Okul Müdürü tarafından tüm okulun önünde "hırsız" diye teşhir edildiği öğrenildi. O dönem Bayramiç Mustafa Kemal İlkokulu`nda, dizüstü bilgisayarın ortadan kaybolması ardından, okul müdürü tarafından güvenlik kamerası kayıtlarından bilgisayarın S.A. tarafından götürüldüğü tespit edilmişti. S.A., okula ait dizüstü bilgisayarını eve oyun oynamak için götürdüğünü dile getirirken, Okul müdürü ise, iddialara göre öğrenciyi tüm okulun karşısına çıkartarak `hırsız` diye teşhir etmişti.
 
Okul müdürü bu olayın ardından tepkiler nedeni ile 15 gün izin almış ve emekliliğini istemiş, ardından da evinde bir miktar ilaç içerek intihar girişiminde bulunmuştu. 
 
Ak Partili Turan, bilgisayar hediye etmişti 
Okulda, müdür tarafından "hırsız" damgası yiyerek teşhir edilen S.A.`ya, Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan`dan bilgisayar hediye edilmişti. Turan, "Bir öğrencimizin çocukluğundan kaynaklanan hatası olabilir. Bunun telafisi, bunun uyarılması böyle olmaz. Hem o öğretmenin hatasından dolayı özür diliyoruz sizden, hem de size bir dizüstü bilgisayar hediye etmek istiyoruz" dedi.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş