havadurum

1 Mayıs’taki iş kazası emekçileri üzdü...

"İnsanca çalışma ve yaşam koşulları mücadelesi vazgeçilmez bir talep’

670
1 Mayıs Cuma günü Biga`da meydana gelen kazada Biga Belediyesi işçisi Tuncay Gergin ağır yaralandı. Gergin, Çanakkale Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alınırken, kendisinin de üyesi olduğu DİSK Genel-İş sendikasının Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, “Tek dileğimiz arkadaşımızın bir an önce aramıza dönmesidir” dedi. 1 Mayıs`ta insanca çalışma ve yaşam adına emekçilerin mücadelesi yaşanan bu acı olay sonrasında bir kez daha önem kazandı.
 
Biga’da yaşanan iş kazasına neden olan ko-şullar konusunda ilgililerin araştırma yaparak ihmali olanlar konusunda gerekli işlemleri yapmaları beklenirken, işçilerin ve sendikaların iş güvenliği konusundaki mücadelelerini de geliştirmeleri gerektiği yaşanan bu talihsiz kaza nedeniyle bir kez daha ortaya çıktı. Böylesi bir kazanın 1Mayıs günü meydana gelmesi de ayrıca üzüntü yaratan bir gelişme oldu.
 
Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız DİSK Genel-İş Şube Başkanı Erdinç Uslan, “Olayın meydana geldiği andan itibaren Genel-İş Sendikamızın Biga Belediyesi işyeri temsilcilerimiz, arkadaşımızın durumunu takip etmeye başlamış ve Çanakkale Devlet Hastanesine sevkinin ardından Çanakkale`ye gelerek arkadaşımızın yoğun bakım ünitesindeki tüm tedavi sürecinde bizzat ailesi ile birlikte yanında olmuşlardır” dedi.
 
“Gerek Biga Belediyesi gerekse Genel-İş Sendikası Çanakkale Şubesi olarak arkadaşımızın ve ailesinin yanında olmamıza rağmen, konuyla ilgili hiçbir bilgisi olmayan ve bu talihsiz kaza ile ilgili spekülasyonlar yaparak yaşanan olayı başka yönlere çekmeye çalışanların insan hayatı üzerinden siyaset yapma gayreti açıktır” diyen Uslan, “Şu an itibariyle bütün dileğimiz arkadaşımızın bir an önce sağlığına kavuşarak aramıza dönmesi iken, yoğun bakımda tedavisi devam eden arkadaşımızın ya-şadığı bu olayı basit bir siyaset malzemesi haline getirmeye çalışanlar merak etme-sinler ki, olayın gerçek yüzü en kısa sürede ortaya çıkacaktı” ifadelerini kullandı.
Paylaş