Çocuklar Protokolde, Anne Babalar Sahnede
Çocukların günlerce yetişkinler tarafından belirlenmiş 23 Nisan gösterilerine çalıştığı, bayram gününde saatlerce bekletilip yine büyüklerinin seçtiği kıyafetleri giyinip çıktığı ve bizlere birbirinden güzel gösterilerle keyif ve mutluluk yaşattığı kutlamaları tersine çevirip bu duyguları çocuklara yaşatmak daha güzel ve anlamlı olmaz mıydı?
Madem ki 23 Nisan çocukların bayramıydı; onlar eğlenmeli, gülmeli, biz onlar için yorulmalı ve hazırlık yapmalıydık..
Bu 23 Nisan`da Çocukluk Bizde Kalsın Derneği çocukları, kendileri için anne baba ve öğretmenleri tarafından hazırlanan dansları, oyunları izleyip şarkıları hep beraber söylediler. Yeri geldi oyunun arasına girdiler, ailelerine laf attılar, soru sordular. Neşeleri, kahkahaları, sevimlilikleri, samimiyetleri, merakları, şaşkınlıkları ve belki de en önemlisi orada bir izleyici ve isterlerse katılımcı olarak bulunmalarının verdiği doğallıklarını görmek bizim için de bayram oldu.
Çocukluk Bizde Kalsın Derneği; şirin yuvasında cıvıl cıvıl çocuk sesleriyle, çocuklara haklarını öğretmesiyle, sanatı göstermesiyle, bilimi tanıtmasıyla, onlarla felsefe yapmasıyla böyle bir eğitimin de, başka bir dünyanın da mümkün olduğunu gösteriyor. Bunlar bütün çocukların çocuk haklarından eşitçe faydalanabildikleri adil ve özgür bir dünya için belki küçük ama bu umudu yeşertmek için çok önemli adımlar. Bu adımların çoğalması, sevginin, dayanışmanın, düşünmenin ve araştırmanın öneminin, eşitlik ve adalet duygusunun daha çocukken böylesine güzel verilmesiyle örnek bir yuva olan, adıyla bile pek çok şeyi anlatan Çocukluk Bizde Kalsın Derneği gibi oluşumların bir ağaç kökü gibi yayılmasını, geleceğimiz çocuklarımızın ülkemin her yerinde böylesine bir yaklaşımla eğitim almasını, böylesine sevilmesini ve böylesine değer görmesini dilerim.
Aynur Kütüklü
ÇBKD Gönüllüsü-Emekli Felsefe Öğretmeni