Zübeyde Hanım anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 90. Yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı. Törene Türk Anneler Derneği ve CHP üyeleri katıldı...

721
 
Türk Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Belgin Akpınar ile beraberindekiler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımı ölümünün 90. yıldönümünde anmak için Halk Bahçesi’nde toplandı. Halk Bahçesi’nde düzenlenen tören Zübeyde Hanımın büstünün önünde gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından Türk Anneler Derneği tarafından büste çelenk sunuldu. Türk kadınına toplumda layık olduğu yerin verilmesinde katkısı olan Zübeyde Hanımı ölümünün 90. yıldönümünde minnetle andıklarını belirten Türk Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Belgin Akpınar; “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ün annesi Zübeyde Hanımın, ölümünün 90. yıldönümü. Zübeyde hanım hepimiz için örnek bir annedir. Türk Anneler Derneği olarak, örnek bir annenin izindeyiz. Ruhu şad olsun” dedi. Yapılan açıklamanın ardından tören sona erdi.
 
Zübeyde Anne unutulmadı
Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım ölümünün 90, yılı nedeniyle CHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Erkol yazılı bir mesaj yayınladı.
 
“Türkiye Cumhuriyeti’ni bağımsızlığa kavuşturan, demokratik, çağdaş değerlerle bağımsız bir ulusu ortaya çıkaran Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın önünde saygı ve sevgiyle eğiliyoruz” denilen açıklamada “Türk Milleti’nin Atası Atatürk’ün annesi olması nedeniyle Zübeyde Hanım daha kutsal bir önem taşıyor” ifadelerine yer verildi. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Erkol mesajında şunları kaydetti: “Tüm anneler önemlidir. Hepsinin başımızın üstünde yeri vardır. Ancak o bize Cesur, dürüst ve milletini seven bir insanı Atatürk’ü verdiği için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Onun biricik oğlu Mustafa Kemal’in bizlere emanet ettiği devrimleri sonsuza kadar koruyacağımıza söz verdik. Büyük anne Zübeyde Hanım’ın aramızdan ayrılışının 90. Yılında bir kez daha herkesi Cumhuriyete sahip çıkmaya davet ediyor, kendisini minnet ve şükranla anıyoruz.”
Paylaş