Zeytinyağı ve bitkisel yağ sektörüne yönelik mesleki yeterlilik belgesi süreci anlatıldı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası ve Aydın Ticaret Odası işbirliğiyle "Zeytinyağı ve Bitkisel Yağ Üretim Operatörü Belgesi" bilgilendirme toplantısı çevrimiçi olarak düzenlendi. Toplantıda, zeytinyağı ve bitkisel yağ sektöründe çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu ve bu sürecin detayları ele alındı.

560

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası ile Aydın Ticaret Odası AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi işbirliğinde zoom üzerinden videokonferans yöntemi ile “Zeytinyağı ve Bitkisel Yağ Üretim Operatörü Belgesi” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıda Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi İlkay Erdoğan, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Erdoğan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sema Sandal, Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver ile zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren bir çok üyemiz hazır bulundu.

Aydın Ticaret Odası Dosya Kayıt Sorumlusu Özgür Yüksel tarafından gerçekleştirilen sunumda Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun, bitkisel yağ ve zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin çalışanları için belge zorunluluğu getirdiği, Zeytinyağı üretim, dolum ve ambalajlamasında çalışanların, zeytinyağı üretim operatörü, bitkisel yağ rafinasyonu, modifikasyon ve margarin üretiminde çalışanlarında bitkisel yağ üretim operatörü Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları gerektiği, kanuni zorunluluk kapsamında işletmelere verilen geçiş süresi sona erdiğinden bitkisel ve zeytinyağı üretiminde, dolum ve ambalajlamasında çalışan kişilerin belgelendirilmesi gerektiği, mesleki yeterlilik belgesi geçerlilik süreleri, yenileme işlemi ile sınav ve belgelendirme süreçleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantı sonrasında soru cevap bölümüne geçildi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale Ticaret Borsası işbirliğinde “Zeytinyağı ve Bitkisel Yağ Üretim Operatörü Belgesi” için üyelerimizden talep toplanarak sınavların Çanakkale’de yapılması kararlaştırıldı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş