havadurum

Zeynep Bodur Okyay Kimdir?

Kale Grubu’nun Başkanı olarak görev yapan Zeynep Bodur Okyay, iş dünyasındaki başarılı kariyeri, sosyal sorumluluk projeleri ve aldığı ödüllerle dikkat çekiyor.

1001

Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Zeynep Bodur Okyay, başarıları ve liderliği ile tanınan, etkileyici bir kariyere sahip bir iş insanıdır. İstanbul’da doğan ve eğitimini Türkiye’nin en prestijli kurumlarında tamamlayan Okyay, iş dünyasında elde ettiği başarıların yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de adından sıkça söz ettiriyor.

Zeynep Bodur Okyay Kimdir?

Zeynep Bodur Okyay, 7 Kasım 1964 tarihinde İstanbul’da doğdu. Ünlü iş adamı Dr. H. İbrahim Bodur’un kızı olan Okyay, eğitim hayatına İtalyan Lisesi’nde başladı ve İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu1. Harvard Üniversitesi’nde lisansüstü yönetici yetiştirme programına katılan Okyay, iş dünyasına atılmadan önce akademik birikimini güçlendirdi.

Kale Grubu ile Yükselen Kariyer

Zeynep Bodur Okyay, 1993 yılından itibaren Kale Şirketler Grubu’nda çeşitli görevler üstlenmeye başladı. Pazarlama ve satış alanlarında gösterdiği başarılarla dikkat çeken Okyay, zaman içinde şirketin Seramik Grup Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarına atandı. 2007 yılından itibaren Kale Grubu Başkanlığı görevini yürüten Okyay, grubun ulusal ve uluslararası alanda büyümesine öncülük etti.

Sosyal Sorumluluk ve Ödüller

Zeynep Bodur Okyay, iş dünyasındaki başarılarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de tanınır. Türkiye’nin bilim, kültür ve sanat hayatına katkıda bulunan pek çok faaliyet gerçekleştiren Okyay, eğitime verdiği destekle de bilinir1. Türk-İtalyan ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı İtalyan Devleti tarafından “Caveliere di Lavora” nişanı ile taltif edilmiştir.

Harper’s Bazaar dergisi,2023 yılında ilk kez Türkiye’de düzenlediği “Women of the Year 2023” ödül töreninde, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay’ı, Türkiye’nin ilk “Yılın İş İnsanı” olarak seçti.

(Haber Merkezi)

Paylaş