Zeybek’den korkunç iddialar

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, seminer için Çanakkale’ye geldi. Zeybek, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, seçim sistemi ile ilgili olarak çok çarpıcı iddialarda bulundu.

767
Seçimlerin hileli olduğunu iddia eden Zeybek açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Çok açık, kesin söylüyorum. Dünyanın her yerinde yapıyorlar. Türkiye`de de seçimler son zamanda hilelidir. AKP`nin aldığı oylar haramdır. Meşru oylar değildir, yalandır. Kurulan bir elektronik sistemle belli partilerin oyları en aşağılara çekiliyor, onlar kendilerine aktarılıyor. Zavallı CHP buna karşı bir kontrol mekanizması kurmak istedi. Ama kurduğu elektronik sistemi çökerttiler. Buradan, Türkiye`den çökertildiğini zannetmeyin. İşte elektronik tetikçiler çökertti. Onlar da böyle baktılar. Çünkü bir iddiada bulunman için delil lazım. Nitekim Yunanistan`da mücadele edilerek bu sistem kaldırıldı ve iktidar değişti. Elektronik sistemi ortadan kaldırsınlar, gerçek sayıma dönülsün Türkiye`de iktidar değişir. Uluslararası bir komployla karşı karşıyayız. Bunun anlaşılmasını istiyorum. Onun için diyorum ki ben klasik siyasetçi değilim. Milletime, halkıma bunu anlatmak istiyorum. Aynen kitapta yazıldığı gibidir. Türkiye operasyona tabi bir ülkedir ve seçimlerde hile yapılmaktadır. Hileli seçimlerdir bunlar, haram seçimlerdir. Helal değildir aldıkları oylar. Böyle bir oyu yok. Herhangi bir yerde, şehirde sorun 50-100 insana, kaçı AKP`ye oy verdim diyor. Nasıl böyle sonuçlar ortaya çıkıyor?"
 
Zeybek, partisinin İl Başkanlığı`nda düzenlediği basın toplantısında, siyasi geçmişinden bahsederken, klasik bir siyasetçi olmadığını söyledi. Dünyanın dönüştüğünü ve klasik siyasetin bittiğini ifade eden Zeybek, ``Dünya dönüşür, dönüşür yine aynı yere gelir. Çanakkale ufuklarında görülen emperyalist gemilerin, devletimizi tehdit ettiği döneme benzer bir dönemdeyiz`` diye konuştu. Zeybek, farklı bir dönemde olduklarını, bu nedenle kendisini vatan müdafaasında gördüğünü dile getirerek, Türk dünyasıyla birlikteliğin meydana gelmesi gerektiğini anlattı. Türkiye`yi yönetenlerin gündeminde bunların olmadığı söyleyen Zeybek, ``Suriye, Lübnan... Hiç üstüne vazife olmayan işlerle uğraşıyor iktidar. Ne işin var senin Suriye`de- Senin birinci vazifen Allah`ın sana verdiği büyük bir nimet. Türk devletleri birliği kurulduğu zaman, Türkiye dünyanın en büyük güçlerinden birisi olur. Başa güreşmeye başlar`` şeklinde konuştu.
 
Zeybek, seminer verdi
DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ÇOMÜ Halkla İlişkiler Topluluğunun organizasyonuyla düzenlenen seminere katıldı. Troia Kültür Merkezinde “Bilgi Çağı ve Biz” ve “Hitabet” başlıklı iki seminer veren Zeybek`e ÇOMÜ’lü öğrenciler ilgi gösterdi. Açılış konuşmasını Halkla İlişkiler Topluluğu Akademik Danışmanı Gökhan Bayram’ın yaptığı etkinliğe, ÇOMÜ akademik ve idari personelinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
 
İlk seminer olan “Bilgi Çağı ve Biz” de, bilim zihniyeti ve araştırma ruhunun bilgi çağını yakalamada iki temel öğe olduğunu söyleyen Zeybek; “Bilgi çağını özümsemiş tüm toplumlar, öncelikle kendi kültürüyle barışık toplumlardır. O yüzden hep Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Farabi gibi isimleri anarım. İslam uygarlığı çok büyük bir uygarlıktı ve bu uygarlık Avrupa’nın uyanmasına vesile oldu. Avrupa, İslam medeniyetinin etkisiyle bilimselliğe yöneldi. Orada din bilimsel düşünceye engeldi ve Avrupa bu engeli kaldırdı. Doğuda ise vaktiyle bilimin önünü açan din, dönüştürülerek bilimin önünü keser hale getirildi ve Osmanlı Avrupa’nın sömürgesi oldu. Cumhuriyete ve Atatürk’e başta bağımsızlığımız olmak üzere çok şey borçluyuz. Fakat bundan sonrası için, nasıl sanayi devrimini yakalayamayanlar sömürge haline geldiyse, bilgi çağını yakalayamayanlar da köle olmaya mahkum olacak” dedi.
 
“Haftada üç kitap bitirmezsem kendimi geri kalmış hissederim”
Türkiye’nin, teknolojik ürün kullanımında dünyada ilk sıralarda yer aldığını, buna karşın bilişim teknolojilerini üretime yansıtmakta çok geride olduğunu söyleyen Zeybek, öğrencilere bol bol kitap okumalarını ve kendilerine güvenmelerini öğütledi. Zeybek sözlerine; “Okumak, sorgulamak ve bilgi çağını yakalayacak farkındalıkta olmamız gerekir. Ben haftada üç kitap bitirmezsem kendimi geri kalmış hissederim. Amiyane akılla değil, bilim aklıyla düşünmemiz lazım. Hayata amiyane akılla bakarsanız; Güneş’i Dünya’nın etrafında dönüyor sanırısınız. Araştırmacı ruh çok önemlidir; Nasreddin Hoca’nın göle maya çalması gibi, ‘Ya tutarsa’ diye deneyerek bulunmuştur” şeklinde devam etti.
 
Aynı zamanda çok da iyi bir hatip olarak tanınan Zeybek, ikinci seminerde de öğrencilere hitabetle ilgili bilgiler verdi. Seminerlerin sonunda Namık Kemal Zeybek’e günün anısına plaket ve çiçek takdim edilirken; katılımcı öğrencilere de sertifika verildi.
 
Paylaş