Zamlar her kesimi endişelendiriyor

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret eden Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Erdal Akarsu, doğalgaz, elektrik ve akaryakıta gelen zamların inşaat sektörünü de dolaylı olarak etkileyeceğini söyledi. Öte yandan Halkevleri üyeleri de ‘zamlar geri çekilsin’ diyerek eylem yaptı.

621
Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Yönetimi, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Dernek Başkanı İşadamı Erdal Akarsu ve yönetim kurulu üyeleri ziyarette çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Doğalgaz, elektrik ve akaryakıta gelen zamların inşaat sektörüne etkileri ile ilgili bir soruya yanıt veren Başkan Akarsu; “Zamlar inşaat sektörüne belli bir oranda yansıyacaktır” dedi.
 
Zamlardan müteahitler de şikayetçi
Ziyarette bir gazetecinin doğalgaz, elektrik ve akaryakıta gelen zamların inşaat sektörüne etkisi nasıl olur sorusunu yanıtlayan Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu “Bütün zamların etkisi olacaktır. Hepsinin dolaylı yönde etkisi olacaktır. İnşaat sektörünü ilgilendiren 1500 kalem var. Her şey elbette enerjiye bağlı. İnşaat sektörüne de beli bir oranda yansıyacaktır” dedi.
 
Halkevleri alandaydı
Halk Evleri üyeleri üst üste gelen zamları ilginç bir eylemle protesto etti. Halk evleri üyeleri çoban kıyafeti giyen arkadaşlarının peşinde saat kulesi meydanına kadar zamları protesto eden sloganlarla yürüdüler. Burada yapılan açıklamada “Bu zamlara karşı isyan ediyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Bu zamlarla yaşanmaz, zamlar geri çekilsin” denildi.
 
 
 
Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Yönetimi, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Dernek Başkanı İşadamı Erdal Akarsu ve yönetim kurulu üyeleri ziyarette çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Doğalgaz, elektrik ve akaryakıta gelen zamların inşaat sektörüne etkileri ile ilgili bir soruya yanıt veren Başkan Akarsu; “Zamlar inşaat sektörüne belli bir oranda yansıyacaktır” dedi
 
“Kent yenileniyor”
Barbaros Mahallesinin yeni inşaatlarla yenilendiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “O bölgede yığma binalar vardı. Mal sahiplerinin durumu da yenilemeye el vermiyordu. Müteahhide verdiklerinde bir daire zor alıyorlardı. Ama şimdi dört kata izin çıktıktan sonra müteahhitlerle bir araya geldiler. Kentte bir yandan yenileniyor. Oradaki vatandaşlarımızda daha iyi binalarda oturabilecekler. O bölgede iş anlamında da artış oldu. Herkese faydası dokundu” dedi.
 
“Daha nitelikli konutlarda oturacaklar”
Dernek olarak yenilendiklerini ifade eden dernek başkanı Erdal Akarsu; “Daha elit müteahhitlerle birlikte hareket ediyoruz. Çalışmalarımızı yapı denetimciler başta olmak üzere imar şehircilik müdürlüğü ve elbette belediye yakından takip ediyor. Çanakkale’yi daha da güzel yapmak istiyoruz” dedi. Akarsu şunları söyledi; “Dört kata kadar izin verilen bölgede her yer yenileniyor. Bu izin çıktıktan sonra çalışmalar hızlandı. Arz talep dengesi de ona göre oluşuyor. Yer sahipleri artık daha nitelikli konutlarda oturacaklar.”
 
“Zam her kesimi etkiliyor”
Ziyarette bir gazetecinin doğalgaz, elektrik ve akaryakıta gelen zamların inşaat sektörüne etkisi nasıl olur sorusunu yanıtlayan Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu “Bütün zamların etkisi olacaktır. Hepsinin dolaylı yönde etkisi olacaktır. İnşaat sektörünü ilgilendiren 1500 kalem var. Her şey elbette enerjiye bağlı. İnşaat sektörüne de beli bir oranda yansıyacaktır” dedi.
 
 
“Zamlar geri çekilsin”
Son günlerde başta elektrik olmak üzere akaryakıt ve doğalgaza gelen zamlar halkı isyan noktasına getirdi. Halk evleri üyesi bir grup zamları ilginç bir yöntemle protesto etti. Halk evi önünde bir araya gelen grup çoban kıyafeti giyen bir arkadaşlarının peşinde zamları protesto ederek çarşı caddesinden saat kulesi meydanına kadara yürüdü. Zaman zaman tedbir alan emniyet güçleri ile tartışan gruba sahildeki kafeler de oturan vatandaşlarda alkışlarla destek verdi.  Saat kulesi meydanında yapılan açıklamada “Başbakanımız memleketimizde istikrarın sürmesi için üç çocuk yapın diyerek ucuz işgücü ordusunu bin bir gayretle yaratmaya çalışırken, yapılan bu zamlar istikrarın sürmesi için gerekli görülmektedir. İstikrarın sürmesi için durmak yok zam`a devam” denildi.
 
“Zamlara şükredip, hamdetmeliyiz”
Saat Kulesi Meydanında açıklama yapan Halk Evi üyeleri,”Ortadoğu`da Amerika`nın yürüttüğü demokrasi mücadelesinde bizim de üzerimize sorumluluk düşmektedir. Bu sorumluluk çerçevesinde Libya`da yaptığımız gibi Suriye`de de bu demokrasi mücadelesi için iç savaş çıkarma görevimiz bulunmaktadır. Bu görevimizi yerine getirmek için Amerika ve büyük emperyalist dostlarımızın eğittiği paralı askerlerin silahlandırılması gerekmektedir. Bunun finansmanı için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bir kez daha belirtiyoruz ve zamların sebepsiz yere yapılmadığı biliyoruz. Son zamanlarda ülkemizde toplumsal olaylardaki artış sebebiyle kolluk kuvvetlerimizin gaz bombalarına ve panzerlere olan ihtiyacının artması ve toplumsal olayların asıl sorumluları olan halktan bu ihtiyaçların karşılanması için bu zamlar zorunludur. Bu nedenle hükümetimiz kesinlikle doğru bir adım atmaktadır. Bakanımız "bu zamları yapmak istemezdim" dediğinde yaşadığı üzüntü yersizdir. Biliyoruz ki bu zamları, bizleri düşünerek yapmışlardır. Şüphesiz ki bakanlarımız bizler için en iyisini düşünür ve şüphesiz ki bu zamlar bizim refah düzeyimizin artması için zorunludur. Bu zamlara şükredip, hamdedmeliyiz” dediler.
 
“Yaşasın zam`lı hayat”
Zamları protesto eden Halk Evi üyeleri, “Bu zamlar yetmez, daha fazla zam istiyoruz” dediler. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bu toplumu, bu insanları koyun yerine koyan zihniyete "yuhh" diyoruz. Milyonlarca işsizin olduğu ülkemizde, insanlar binbir zorlukla hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Binlerce işsiz üniversite mezunu sokaklarda dolaşmakta ve ataması yapılmayan öğretmenler bir bir intihar etmektedir. Açlık sınırının altında, asgari ücretle yaşama tutunmaya çalışan insanlar, elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanmaktayken bir de bu yapılan zamlar insanların hayatlarını çekilmez hale getirmektedir. İnsanların bu zorluklar karşısında verdikleri hak mücadelesine bile pervasızca ve vahşice saldırılmaktadır. Bizi koyun sananlara sesleniyoruz. Artık yeter. Bu zamlara karşı isyan ediyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Bu zamlarla yaşanmaz, zamlar geri çekilsin.”
 
Paylaş