havadurum

Zaferin 109'uncu yılında Haluk Levent ile meydan doldu taştı

Çanakkale, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi’nin 109'uncu yıldönümünde, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Haluk Levent konseriyle zaferin coşkusunu yaşadı.

717

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıldönümünde, Çanakkale gün boyu süren etkinlikler ile zafer coşkusunu yaşadı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.30’da bir araya gelen Çanakkaleliler, fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından; tekrar Cumhuriyet Meydanı’na dönen binlerce Çanakkaleli, Belediye tarafından düzenlenen Haluk Levent konseri ile zafer coşkusunu şarkılarla taçlandırdı. Konserin gerçekleştiği Cumhuriyet Meydanı doldu, vatandaşlar yollara kadar taştı.

426’ncı kez Çanakkale’de konser verdiğini belirten Levent, sahnedeyken 2 buçuk dakikada şarkı yazarak, “Bu şarkıyı Çanakkale’ye armağan ediyorum” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sahneye çıkarak, Levent’e bir buket ve seramik takdiminde bulunduktan sonra şu konuşmayı yaptı: “Zaferimiz kutlu olsun. 100. Yılımız da kutlu olsun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla ve rahmetle anıyorum. Hepsinden Allah razı olsun, bugünkü varlığımızı onlara borçluyuz. Ben sizlere veda etmek durumundayım. Önümüzdeki dönemde gelecek, siyasi anlamdaki arkadaşımız Muharrem Erkek, ona desteklerinizi istiyorum. Bu vedada ve güzel günde siz değerli Çanakkalelilere yakışan sanatçımızı getirmek istedik bir ahbabı getirmek istedik. Türkiye Cumhuriyetinin yetiştirdiği ender sanatçılardan, toplumda önderlik eden herkesin elinden tutan bütün acıların yanında olan değerli haluk levent, hoş geldiniz.”

Gökhan’dan sonra mikrofonu alan Erkek ise, “Bugün bu meydanda özgürce şarkılarımızı söylüyorsak, bu topraklarda özgürce, başımız dik yaşıyorsak, bunu Çanakkale Kahramanlarına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçlu olduğumuzu asla unutmayacağız. 18 Mart deniz zaferimiz kutlu olsun, Çanakkale geçilemez.” dedi.

Oldukça eğlenceli geçen konser, coşkuyla eşlik edilen İzmir Marşı'yla sona erdi.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş