havadurum

Zafer Haftası başladı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü kutlamaları ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri Çimenlik Kalesi`nde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törende Vali Ahmet Çınar, devlet övünç madalyasını şehit düşen Piyade Kıdemli Çavuş Hüseyin Zafer Çetin’in oğlu 16 aylık Melih Zafer Çetin’e taktı.

277
 
Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen Zafer Haftası açılış törenine Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, askerler, muharip gaziler, şehit aileleri ile öğrenci ve askerler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere toka edilmesiyle başlayan törende konuşan Vali Ahmet Çınar; “99 yıl önce bu hafta ecdadımız Çanakkale’de insanlık tarihinin en büyük destanlarından birisini yazdı. Büyük Türkiye’mizin yeniden varoluş Zaferi oldu bu mücadele. Yine buraya gelenler hiçbir haklı sebepleri olmadan işgal için gelmişlerdi. Bir imparatorluğu bu cennet vatanı aralarında paylaşmak, milletimizi köleleştirmek, tarihten silmek, hem öfkeyle, hem kinle sömürmek için bu harekatı yapmışlardı. Mağdur konumundaydık. Ama yüce milletimizin o geçmişten aldığı büyük karakterle, vatan sevgisiyle milletimizin topyekun tek yürek olmasıyla, dualarıyla ve kahraman ordumuzun her zaman olduğu gibi büyük mücadeleleriyle burada Türkiye Çanakkale Zaferi’yle doğmuş oldu” dedi.
 
 
Devlet övünç madalyaları takdim edildi
Yapılan konuşmanın ardından Vali Ahmet Çınar, törende şehit yakınlarını ve gazileri devlet övünç madalyalarıyla onurlandırdı. 22 Ağustos 2012 günü Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde bölücü terör örgütüyle girilen çatışmada şehit düşen Piyade Kıdemli Çavuş Hüseyin Zafer Çetin’in devlet övünç madalyasını almak için annesi Hayrünnisa Çetin ve dedesi Recep Çetin ile birlikte törene katılan 16 aylık Melih Zafer Çetin`e de devlet övünç madalyasının takdim edildiği törende Vali Çınar, Recep Çetin’e ise beratını verdi. Vali Ahmet Çınar, ayrıca 29 Temmuz 2012 günü Hakkari Şemdinli’de bölümü terör örgütüyle girilen çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Yasin Bayraktar’ın babası Mustafa Bayraktar’a ve Balıkesir’in Edremit ilçesinde geçirdiği kaza nedeniyle gazi olan polis memuru Şuayip Yılmaz’a da devlet övünç madalyalarını takip beraatlarını verdi. Törenin ardından Çanakkale Savaşı ve Kuva-i Milliye’nin Doğuşu isimli yağlı boya resim sergisi de beğeniye sunuldu.
Paylaş