Yurttan atıldılar!

521
Kredi Yurtlar Kurumu`na bağlı yurtlarda kalan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nin ders başı yaptığı ilk hafta Yurt Müdürü tarafından, "Eylül ayı yurt ücretini ödemediniz" denilerek yurttan atılan öğrencilerin olumlu bir cevap beklediği Gençlik ve Spor Bakanlığı`ndan da olumsuz yanıt geldi. 
 
"Eylül ayında yurtta kalmadık"
Ekim ayında sözlü tebligat ile yurttan atıldıklarını öğrenen öğrenciler, "Eylül ayında yurtta kalmadık, bu nedenle yurt ücretinin ödeneceğini bilmiyorduk" dediler. Kendilerine herhangi bir uyarı ya da bildirim yapılmadığını dile getiren öğrenciler, "Barınma hakkımızı bu kadar kolay kaybetmek istemiyoruz" dediler. 
 
Valilik "düzelecek" demişti
Yurttan atıldıklarını öğrendiklerinde Vali Yardımcısı ile görüşme yaptıklarını dile getiren öğrenciler, "Vali Yardımcısı bize `habersiz atılma olmaz, sorun düzeltilecek` demişti. Ancak iki haftadır kendi yurdumuzda misafir öğrenci olarak kalıyoruz. Bakanlıktan beklediğimiz olumlu yanıtta gelmedi ve bizlerin yurttan atıldığımız duyuruldu" dendi. 
 
"Salı gününden sonra misafir öğrenci de kabul edilmeyecek"
19 Ekim tarihinden bu yana KYK Yurdunda misafir öğrenci olarak kaldıklarını dile getiren öğrenciler, "Salı günü (2 Kasım) itibariyle ikinci haftası dolan misafir öğrenci statümüz son buluyor. Salı gününden itibaren misafir öğrenci olarak da kabul edilmeyeceğiz. Biz şimdi ne yapalım, nerede kalalım?" dediler. 
 
ÇOMÜ Barınma Koordinatörü TÜGVA Başkanı!
Öte yandan, 2016 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde Burs ve Barınma Koordinatörlüğü Birimi kurulduğu öğrenildi. Çanakkale`deki öğrencilerin burs ve barınma konusundaki sorunların çözümü için kurulan Birimin Koordinatörlüğüne ise Öğretim Görevlisi Zeynel Kılıç`ın getirildiği ifade edildi. 2016 ve 2017 yıllarında bir dizi ziyaret yapan ve bunu birimin sayfasında paylaştığı görülen Burs ve Barınma Koordinatörlüğü`nün sitesinde, 2017`den itibaren herhangi bir faaliyetine yer verilmiyor. En son 1 Kasım 2017 yılında KYK Müdürü ile öğrencilerin bir araya geldiği haberini paylaşan Burs ve Barınma Koordinatörlüğü sitesinin, o tarihten itibaren güncellenmediği görülüyor. Burs ve Barınma Koordinatörü olan Zeynel Kılıç, Temmuz ayında TÜGVA Çanakkale İl Koordinatörü oldu...
(Seçkin Sağlam)
Paylaş