havadurum

Yurteri; “Bir halk çocuğu olarak adayım”

2015 seçimleri için ÇOMÜ`deki görevinden istifa eden öğretim elemanı Hikmet Yurteri, hafta sonu CHP`den aday adaylığını açıkladı. Özellikle gençlerin destek verdiği Yurteri, “Bir halk çocuğu olarak, bir genç olarak kaskatı kesilmiş, hissizleşmiş, sağırlaşmış ve körleşmiş tüm ölü topraklarına kazmayı inançla ve akılla vurarak! Gökyüzünü yaracak güçlü bir sesi içimizde duyarak, hayat değiştiren ve güzelleştiren o delici bakışı taşıyarak. Yola çıkıyoruz” dedi.

687
Cumhuriyet Halk Partisi`nin en genç aday adayı olan Hikmet Yurteri, hafta sonu il başkanlığında başvurusunu ve açıklamasını yaptı. CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ve Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen`in de katıldığı açıklamada Yurteri`nin genç ekibi de hazır bulundu. Burada açıklama yapan Yurteri, “Demokrasinin vazgeçilmezi olan yepyeni bir seçim sürecine daha girdik. Önümüzdeki genel seçimler kuruluşunu Çanakkale’den başlattığımız ülkemize, dirilişini Çanakkale’den başlattığımız Ulusumuza ve Kentimize halkımıza hayırlı uğurlu olsun. 2015 Genel seçimleri Çanakkale’de bugün itibariyle başlamıştır. Bu coşku, bu heyecan, bu güzel tablo bunun en açık ifadesidir. Bu coşku, bu heyecan aynı zamanda 1915’te olduğu gibi Türk halkının umudunun ifadesidir. Çünkü hepimiz, geleceğimiz, çocuklarımızın geleceği ve Cumhuriyet için en iyisini istiyoruz. Dünya da ve çevresinde güzellikler ile anılan bir Türkiye Cumhuriyeti hayal ediyoruz. O nedenle buradayız. O nedenle umudumuzu hiç kaybetmeden yeni bir seçim dönemini bekliyoruz. Son yıllarda ülkemizde iyice ortaya çıkan hukuksuzluk, gelir adaletsizliği, yerleştirilmeye çalışılan baskı rejimi, Atatürk devrimlerini kaldırmaya yönelik çalışmalar ve Türk halkının Cumhuriyetle elde ettiği tüm kazanımları yok etmeye yönelik düzenlemelere karşı koymak için, hukuksuzluğa, hırsızlığa, arsızlığa, yolsuzluğa dur demek, direnmek için adayım” dedi.
 
“Dün direndik yarın da direneceğiz”
“Çanakkale direnmekti” diyen ve konuşması sık sık gençlerin attığı sloganlarla kesilen Yurteri, “Kurtuluş Savaşı direnmekti… Büyük Taarruz direnmekti… Mondros; direnmekti… 19 Mayıs, 29 Ekim, 23 Nisan, 30 Ağustos direnmekti. Devrimler; direnmekti. Direnmek tüm bu değerlere sahip çıkmaktır, Adam olmaktır direnmek… Demokrasi direnmektir. Cumhuriyet direnmektir… Atatürk direnmektir. GEZİ direnmektir. Tükenişin, hukuksuzluğun, nefretin, acının, gözyaşının, zulmün, `Sık ulan sık`ın karşısında susmamaktır direnmek… Biz direneceğiz… Demokrasimiz için direneceğiz… Ülkemiz için direneceğiz… Çocuklarımıza sözümüz var… Kurtuluş Savaşı Şehitlerimize sözümüz var, Demokrasi şehitlerimize sözümüz var, Haziran direnişi şehitlerimize sözümüz var, 15 yaşında ölümü öldüren BERKİN ELVAN’a sözümüz var, Cumhuriyeti biz gençlere emanet eden atamız Mustafa Kemal Atatürk’e sözümüz var. Şafak vakti gibi karanlığa direneceğiz… Dün direndik. Yarın da direneceğiz… Çünkü biz biliyoruz ki; bölgenin güçlü bir Türkiye’ye Türkiye’nin güçlü genç bir CHP’ye ihtiyacı var. Chp’nin size, CHP’nin bize ihtiyacı var.! Artık; dürüst, çalışkan, hizmet üretecek genç siyasetçilere, harekete geçme emrini Atatürk’ün gençliğe hitabesinden alan Cumhuriyet neferlerine ihtiyaç var. Atatürk devrimlerinin, Cumhuriyet’in neferi olduğum için adayım” ifadelerini kullandı. Yurteri ayrıca, “İşte ruhlarımızı daima ateşli ve uyanık tutan meşaleyi harekete geçirerek, halkın iktidara yürüyüş ateşini 100 yıl sonra yine Çanakkale’den yakıyoruz” dedi.
Paylaş