"Yurt binaları yapabilir miyiz?"

368
Çanakkale Belediyesi`nin Eylül ayı olağan meclis toplantısı geçtiğimiz günlerde son buldu. Burada konuşan Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Burak Kunt öğrencilerin barınma sorununa ilişkin önerilerde bulundu. Kunt, "Bir grup vatandaşımızın da fikriyle, belediyemizin boş arsalarına yap-işlet-devret ya da çeşitli girişim modelleriyle yurt binaları yapabilir miyiz? Bu bir belediyenin asli görevi olmamakla birlikte, böyle bir proje; öğrenci kardeşlerimize için ileriki dönemlerde bir çözüm olabilir mi" diye sordu.
 
"Öğrenciler, Çanakkale`de kalabilmenin alternatif yollarını arıyorlar"
Kunt üniversite öğrencilerinin sorunlarını giderebilmek adına adım atılabileceğini işaret ederek, "Çanakkale için öğrencilerimizin yeri ayrıdır. Çanakkale`nin de öğrenciler için yeri ayrıdır. Her kalemde olduğu gibi kiralarla gelen zamlardan sonra insanlar, evlatlarını okutmaya göndermekte zorlanıyor. Öğrenciler, Çanakkale`de kalabilmenin alternatif yollarını arıyorlar. Yurtlar da yetersiz olunca işin içinden çıkılmaz hale geliyor. Bir grup vatandaşımızın da fikriyle, belediyemizin boş arsalarına yap-işlet-devret ya da çeşitli girişim modelleriyle yurt binaları yapabilir miyiz? Bu bir belediyenin asli görevi olmamakla birlikte, böyle bir proje; öğrenci kardeşlerimize için ileriki dönemlerde bir çözüm olabilir mi? Atam Kreşleri`nde uyguladığımız gibi, ihtiyaç sahiplerine yönelik bir anlayışla, böyle bir çözüm üretebilir miyiz? Elde veri olmadığı ve ham bir proje olduğu için bu projenin fizibilitesini yapabilmemiz; İYİ Parti grubu olarak mümkün değil. Fakat, meclis gündeminde hep birlikte tartışalım, eksik ve artı yanlarını beraber görülelim diye dile getirmek istedik" dedi.
 
"Çanakkale için bir adım atmalıyız"
 İYİ Partili Kunt teknoloji de dünya standartlarının ilerisini konuşmak gerektiğini belirterek, "İstanbul Havalimanı`nda 5 G internet kullanılmaya başlandı. Ülkemizdeki internet hızının dünyanın çok gerisinde, fiyatların ise dünyanın zirvesinde yer aldığını düşünecek olursak, bizler Çanakkale için bir adım atmalıyız. Dünyayı takip etmek isteyen gençlerimiz, dünya standartlarında eğitim almak isteyen vatandaşlarımız, dünya ile rekabet etmek isteyen iş insanlarımız için internet olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. 10`uncu Yıl Marşı`nda demir ağlarla örmüştük Türkiye`yi. Bugün veri kabloları ile örmemiz gerekiyor. Milli seferberlik başlatmamız gerekiyor. 100 Mega bit hızlarla eğitimi yakalayamayız. Endüstri 4.0`ı oturtamayız. Dünya standartlarının ilerisini konuşmamız gerekiyor. Gündemimize almamızı, farkındalık yaratmanızı önemle rica ediyoruz" diye ifade etti.
 
"Operatörlere ortak olabiliriz"
İnternet alt yapısıyla ilgili önerililerini dile getiren Kunt, "Yeni imara açtığımız bölgelerde operatörlere ortak olabiliriz. Buralara tek kazı izni veririz, `Yapacaksanız bugün yapın. Bir daha kazı izni yok` diyebiliriz. Bir daha kazı yapılamayacağı için hangi hızla ve ne şartlarda yapılacağını da kontrol edebiliriz. Onlarla bir ortaklık, girişim, iştirak kurabiliriz. Bunu yapan Millet İttifakı`nın bir kaç belediyemiz var" sözlerine yer verdi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş