Yumaklı; 51 projeye daha IPARD II hibe desteği sağlanacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD II Programı kapsamında hayvancılık ve gıda işleme sektörlerine yönelik 51 projenin daha 221 milyon lira hibe desteği alacağını açıkladı. Yumaklı, toplamda 14 bin 905 projenin desteklendiğini ve hibe tutarının 21,3 milyar liraya ulaştığını belirtti.

288

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD II Programı'nın 13. başvuru çağrısı kapsamında hayvancılık ve gıda işleme sektörlerine yönelik 51 projenin daha hibe desteği almaya hak kazandığını duyurdu. Bu projelere toplamda 221 milyon lira hibe desteği sağlanacak. Yumaklı, sürdürülebilir kırsal kalkınmayı desteklemeye devam ederek üreticilere güç kattıklarını vurguladı.

Hibe desteği artarak devam ediyor

Bakan Yumaklı, "Desteklenen toplam proje sayısı 14 bin 905'e ulaştı, toplam hibe tutarı ise 21,3 milyar lira oldu. Program başarıyla tamamlandı. Hayırlı, uğurlu olsun," diyerek bu başarıyı kamuoyuna duyurdu. Ayrıca, IPARD I ve II programları süresince girişimcilerin hayata geçirdiği 25 bin 551 proje ve tesisin ülkeye kazandırılmasında Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) önemli katkı sağladığını belirtti.

Ekonomiye büyük katkı

Projeler tamamlandığında, yaklaşık 415 milyon liralık yatırım ülke ekonomisine kazandırılacak. Bakan Yumaklı, TKDK personeline yoğun çabalarından dolayı teşekkür ederek kırsal kalkınma projelerinin devam edeceğini vurguladı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş