havadurum

Yüksel Arslan istifa etti! İYİ Parti’den ayrılan Yüksel Arslan kimdir?

İYİ Parti’de bir ayrılık daha yaşandı. Ankara Milletvekili Yüksel Arslan partisinden istifa etti. Peki, Yüksel Arslan kimdir, kaç yaşında, nereli? İYİ Parti’den istifa eden Yüksel Arslan hangi görevlerde bulundu? Yüksel Arslan neden istifa etti? İşte Yüksel Arslan’ın hayat hikayesi…

1489

İYİ Parti’de sürpriz bir istifa haberi geldi. Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, partisinden ayrıldığını açıkladı. Arslan, istifa gerekçesini sert sözlerle dile getirdi. Peki, Yüksel Arslan kimdir, neden istifa etti? İşte Yüksel Arslan’ın hayat hikayesi ve siyasi kariyeri…

Yüksel Arslan kimdir?

Yüksel Arslan, 28 Eylül 1963’te Ankara’nın Beypazarı ilçesinde doğdu. Yükseköğrenimini Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsünde Tıbbi Teknolog olarak tamamladı. Öğretmenlik, okul müdür muavinliği, şube müdürlüğü, daire başkanlığı ve bakanlık müşavirliği görevlerinde bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı ve Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı görevini yürütmektedir. 28. dönemde İYİ Parti’den Ankara milletvekili seçildi.

Yüksel Arslan neden istifa etti?

Yüksel Arslan, 21 Aralık 2023 tarihinde İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu. İstifa dilekçesinde, partinin kuruluş amaçlarından uzaklaştığını, demokratik ve katılımcı bir anlayışla yönetilmediğini, parti içi muhalefetin baskı altına alındığını, parti yönetiminin ülke gündemine duyarsız kaldığını ve partililerin beklentilerini karşılayamadığını iddia etti. Bu istifayla birlikte İYİ Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı 38’e düştü.

Yüksel Arslan’ın siyasi kariyeri

Yüksel Arslan, 2018 yılında yapılan genel seçimlerde İYİ Parti’den Ankara 1. Bölge milletvekili adayı oldu ve seçildi. TBMM’de İYİ Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-İngiltere Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-İspanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Katar Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Kazakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Kırgızistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Macaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Meksika Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Moldova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Norveç Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Romanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Sırbistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Slovakya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Slovenya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Türkmenistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Ukrayna Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Uruguay Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Venezuela Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Yeni Zelanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Türkiye-Zimbabve Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak görev yaptı.

Yüksel Arslan’ın özel hayatı

Yüksel Arslan, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir. AHİD, Ankaralılar Vakfı, Beypazarlılar Vakfı ve Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinde de görev almaktadır.

Yüksel Arslan’ın ressam isimdaşı

Yüksel Arslan ismiyle aynı olan bir de ünlü bir ressam vardır. 24 Temmuz 1933’te İstanbul’da doğan ve 20 Nisan 2017’de Paris’te ölen Yüksel Arslan, Türk ressamdır. Kendi geliştirdiği teknikle çeşitli doğal malzemeleri kullanarak ürettiği ve arture adını verdiği resimlerle, özellikle Karl Marx’ın Kapital eserinin etkisiyle çizdiği Kapital serisiyle bilinir. Türkiye’de ve ülke dışında birçok kişisel ve karma sergi açmıştır.

(Saim Tunçman)

Paylaş