Yüksekdağ; “Biz köşk sevdalısı değiliz”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Selahattin Demirtaş`a destek istemek için Çanakkale`ye geldi. İskele Meydanı`nda bir konuşma yaparak partililere seslenen Yüksekdağ; “Bizim için Cumhurbaşkanlığı seçimleri bir yarış ve kazanılacak bir köşk değil. Biz köşk sevdalısı değiliz. Biz saraylar kurup o saraylarda halkımızın acısına, özlemine ve hayallerine yabancılaşacak bir siyasi gelenek değiliz. Bizim için Cumhurbaşkanlığı seçimi yeni yaşamı seçmek demektir” dedi.

787
 
Çanakkale`de Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş`a destek isteyen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partililer tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Partililer ve vatandaşlarla tek tek tokalaşan Yüksekdağ, barış ve özgürlük için Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyların Demirtaş`a atılmasını istedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 3. bir seçeneğin daha olduğunu ve bu seçeneğin halkların birleşik mücadelesi sonucu ortaya çıktığını belirten Yüksekdağ, o seçeneğin ve ismin ise Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş olduğuna dikkat çekti. Yüksekdağ; “Yıllar boyunca Türkiye halklarının özlemini duyduğu barışın, özgürlüğün, eşitliğin, adaletin yolunu düşen ve bu yolda ilerleyenler olarak yeni yaşamın öncü gücünü sizler temsil ediyorsunuz. Bugün karşımıza çıkabilen sömürü ve adaletsizlik düzeni karşısında seçeneğimiz olduğunu ifade ediyoruz. Halklarımızın bir güç olduğunu ve birleşik bir güç olarak büyüdüğünü ve ilerlediğini ifade etmek için bugün sizlerle bu yolda buluştuk. Bu yolda halkımızın yıllar boyunca ihtiyaç duyduğu alternatif var. Halkımızın ihtiyaç duyduğu alternatifi artık yaşayan bir güce dönüştürmeyi başardık. Halklarımızın birleşik mücadelesi sonucu açığa çıkardığı değerler, 3. bir yolun daha olduğunu çok güçlü bir iradeyle ortaya koydu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin de o isim ve seçenek sayın Selahattin Demirtaş`tır. Sadece Halkların Demokratik Partisi`nin değil, bütün Türkiye`nin ezilen ve onuruyla yaşayan halkların ve toplumun adayıdır sayın Selahattin Demirtaş. Bizim adayımızı belirleyen halkımızın yıllardır sürdürdüğü mücadeledir” dedi.
 
 
“Bizler bu yurdun evlatlarıyız”
“Halkımızın seçme hakkını ve seçme şansını savunuyoruz. Bu güne kadar Türkiye halklarına seçme hakkı tanımadılar” diyen Yüksekdağ; “Seçme şansı bırakmadılar. Ya şundansın ya bundansın ama benim çizdiğim sınırların dışına çıkamazsın dediler. Ama bizler bu sınırların ardında özgürlük olduğunu biliyorduk. Yıllardır halklarımızın hayallerinin olduğunu biliyorduk. O sınırların üstüne yürüyüşümüz Halkların Demokratik Partisi`ni ve onun özgür adayını seçeneğini yaratan esas güçtür. Altarnetif bir yaşamın var olabileceğini biliyoruz. Çünkü bildiğimizi bütün Türkiye halklarına bağıra bağıra ve büyük bir inançla güvenle atmanın zamanıdır. Birbirimizle konuşmanın saklanan ve gizlenen gerçekleri kardeşçe paylaşmanın birbirimize yüreğimizi açmanın zamanıdır. Türkiye halklarını yıllar boyunca birbirinden kopardılar. Düşmanlık tohumları ektirerek ırkçılığın, faşistçiliğin ve emperyalizmin bütün gerici zihniyetini ve kışkırtıcılığını bu toplumun bağrına bir hançer gibi saplayarak insanlarımızı birbirinden uzaklaştırdılar ve yabancılaştırdılar. Şimdi biz yabancı değiliz diyoruz. Bizler bu yurdun evlatlarıyız” şeklinde konuştu.
 
 
“Biz köşk sevdalısı değiliz”
Selahattin Demirtaş`ın barışın, özgürlün ve kucaklaşmanın adayı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimine katıldığını ifade eden Yüksekdağ; “Cumhurbaşkanı adayımız sayın Selahattin Demirtaş da bizim söylediğimizi söylüyor. Kucaklaşmanın adayı olarak sayın Demirtaş Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılıyor. Bizim için Cumhurbaşkanlığı seçimleri bir yarış ve kazanılacak bir köşk değil. Biz köşk sevdalısı değiliz. Biz saraylar kurup o saraylarda halkımızın acısına, özlemine ve hayallerine yabancılaşacak bir siyasi gelenek değiliz. Bizim için Cumhurbaşkanlığı seçimi yeni yaşamı seçmek demektir. Bütün Türkiye halklarımızın değişimi seçmesi demektir. Halkımız yıllardır özellikle de son bir yıl boyunca halkımız özgürlüğü keşfediyor. Yolumuz açık olsun” diye konuştu.
 
Paylaş