Yolunuz açık olsun...

Çanakkale`de yaklaşık 10 gün boyunca devam eden yardım kampanyası kapsamında toplanan ürünler, hafta sonu kamyonlara yüklendi. Kampanya heyeti dün Diyarbakır`ın Sur Belediyesi`ne doğru yola çıkarken, yardım kamyonu da bu sabah hareket edecek.

800
 
 
Ortadoğu`da Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adı altındaki terör örgütü tarafından yapılan katliamlardan kaçarak Diyarbakır`ın Sur ilçesine sığınan 500 Ezidi kadın ve çocuk için Çanakkale`de düzenlenen kampanya tamamlandı. Çanakkale`nin Kardeş Kenti olan Sur ilçesine sığınan Ezidiler için çok sayıda giyecek, yiyecek ve kişisel bakım malzemesi toplandı.
 
Çanakkale Belediyesi öncülüğünde ve kentteki duyarlı STK`ların desteği ile kardeş kent Sur Belediyesi`ne sığınan IŞİD mağduru 500 kadın ve çocuk için başlatılan yardım kam-panyasını ihtiyaç sahipleriyle buluşturmak üzere kentteki STK`lar ve Belediye çalışan-larından oluşan 7 kişilik ekip dün sabah saatlerinde yola çıktı. Çanakkale ekibi Sur ilçesinde hem yardım malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını organize edecek hem de moral desteğinde bulunacak.
 
Kardeş kentimiz Diyarbakır`ın Sur İlçesine sığınan IŞİD mağduru kadın ve çocuklar için başlatılan kampanyada, gönüllüler, duyarlı kentliler, STK`lar, esnaf ve belediye çalışanlarının desteği ile toplanan yardımlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hazır-landı. Hafta sonu yoğun bir tempoda yapılan çalışmalarla Diyarbakır`ın Sur ilçesinde bulunan Ezidilere ulaştırılması planlanan ürünler, yardım kamyonuna yüklendi. Söz konusu kamyon, Pazartesi günü (bugün) saat 09:30`da Belediye önünden hareket edecek.
Paylaş