Yol sabıkalı, şoför yetersiz

Yenice’de üç öğrencinin hayatını kaybettiği kazanın ardında yatan gerçekler ortaya çıktı. Aracı kullanan şoförün belgesiz, yolun ise daha önceden de sabıkalı olduğu öğrenildi. Davutköy’den Yenice’ye öğrenci taşıyan servis aracının yoldan çıkarak gölete uçması sonucu üç öğrencinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından yine bildik ihmaller çıktı. Köylülerin tuttuğu aracı kullanan Hidayet Köklü’nün, servis şoförlüğü için gerekli koşulları taşımadığı öğrenildi. Kazanın ardından yapılan ilk incelemelerde, yolun yağış nedeniyle kaygan olduğu ve şoför Hidayet Köklü’nün aracı aşırı süratli kullandığı belirlendi.

1073
Şoför hatası ve yolun kaygan oluşunun yanında bir diğer etkenin ise yolun eğim bakımından yanlış yapıldığıydı. Aynı yerde daha önce de çok sayıda kazanın meydana geldiğini söyleyen Yeniceli Avukat Şaban Sarı, yaşanan bir kaza sonrası burası için dava açtığını söyledi. Av. Şaban Sarı, müvekkilinin yaptığı kaza sonrası açtığı davanın Yenice’den Bölge İdare Mahkemesine gittiğini ve halen sürdüğünü söyledi.
 
Gölete uçan servis otobüsünde yaşamlarını yitiren öğrenciler İrem Ünsal (11), Berna Atasoy (11) ve Reçep Altınbaşak; Davutköy’de düzenlenen cenaze töreni sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
 
Öğrencilere psikolojik destek sağlanacak
Yenice Atatürk İlköğretim Okulu`na sabah saatlerinde gelen öğrenciler, kazada hayatlarını kaybeden arkadaşları İrem Ünsal (11), Recep Altınbaşak (9) ve Berna Atsay (11) için gözyaşı döktü. 3/A sınıfı öğrencisi Recep ile 4/A sınıfı öğrencileri İrem ve Berna`nın aynı sınıfta birlikte öğrenim gördüğü arkadaşlarının aileleri de sabah saatlerinden itibaren okula gelerek çocuklarının yanında bulundu. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş yaptığı açıklamada, okuldaki öğrencilerin bugün izinli sayıldığını bildirdi. Karataş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi`nden görevlendirilecek uzman personelin, hayatlarını kaybeden öğrencilerin sınıf arkadaşlarına psikolojik destek sağlayacaklarını söyledi.
 
Öte yandan, geçtiğimiz gün meydana gelen olaya ilişkin verilen ilk bilgide, öğrenci servisinin Davutköy Göleti`ne devrildiği belirtilmişti. Ancak göletin sulama sezonu nedeniyle kurumuş durumda olduğu ve servisin gölete yakın bir mesafede kuru zemine devrildiği anlaşılmıştı.
 
 
 
Yaralı öğrencilerin durumu iyi
Yenice ilçesinde, öğrencileri taşıyan bir servisin, Davutköy Göleti yakınlarında devrilmesi sonucu yaralanan öğrencilerin, sağlık durumları iyiye gidiyor. Edinilen bilgiye göre, kazanın ardından ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılan yaralı öğrencilerin tedavileri, Çanakkale Devlet Hastanesi`nde devam ediyor. Ağır yaralanan ve ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alınan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Selami Köse, öğle saatlerinde normal servise alınacak. Bu arada, diğer yaralı öğrencilerin tedavilerinin de ilgili servislerde devam ettiği, sağlık durumlarının iyiye gittiği ve hayati tehlikesi bulunan çocuk kalmadığı bildirildi.
 
Hidayet Köklü`nün kullandığı ve öğrencileri taşıyan 17 YC 351 plakalı midibüs, geçtiğimiz gün Davutköy Göleti yakınlarında devrilmiş, kazada 3 öğrenci hayatını kaybetmiş, 4`ü ağır 13 öğrenci yaralanmıştı.
 
Öğrenciler gözyaşlarıyla uğurlandı
Yenice ilçesinde, öğrencileri taşıyan bir servisin, Davutköy Göleti yakınlarında devrilmesi sonucu hayatlarını kaybeden 3 öğrencinin cenazeleri toprağa verildi. Yenice Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri İrem Ünsal (11), Recep Altınbaşak (9) ve Berna Atsay`ın (11) cenazeleri, Çanakkale Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Davutköy`e getirildi. Öğrencilerin aileleri, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Acılı aileleri, yakınları ve törene katılan protokol üyeleri teselli etti. Törene Vali Yardımcısı İzzet Ercan, AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Yenice Kaymakamı Dede Musa Baştürk, Çan Kaymakamı Yakup Tat, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Yenice Belediye Başkanı Dr. Veysel Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Koyuncu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ile vatandaşlar ve Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı. Öğrencilerin cenazeleri, Davutköy Camisi`nde cuma vakti kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
Paylaş