havadurum

"Yoksullaştırma politikalarını sandıkta tarihin karanlık sayfalarına gömeceğiz"

484
Tüm Emekliler Sendikası, İskele Meydanı`nda bir araya gelerek, açlık sınırının üzerinde maaş istedi. "Haklar yasalardan önce gelir", "Emekliye yılda 4 ikramiye", "Bütçede emekli yer yok" dövizleri taşıyan emekliler, sendikal örgütlenmenin yasal olarak önünün açılmasını ve TBMM bütçe görüşmelerinde emeklilere de pay ayrılmasını istedi. Sendika Başkanı Fatma Hazırcı, "Artan enflasyon verileri ortada iken, bu ülkede yaşayan başta emekliler olmak üzere tüm işçi ve emekçiler insan onuruna yakışır bir yaşamdan uzaktır. Bizleri yoksullaştırma politikalarına mahkum eden düşünceyi bizlerde sandıkta tarihin karanlık sayfalarına gömeceğiz" 
"Emekçiler, bu ülke de insan onuruna yakışır bir yaşamdan uzaktır"
Hazırcı Anayasa`nın 17. Maddesi`ni hatırlatarak, "Artan enflasyon verileri ortada iken, bu ülkede yaşayan başta emekliler olmak üzere tüm işçi ve emekçiler insan onuruna yakışır bir yaşamdan uzaktır. Bizleri yoksullaştırma politikalarına mahkum eden düşünceyi bizlerde sandıkta tarihin karanlık sayfalarına gömeceğiz. Bizlerin hem anayasal ve hem de uluslararası kuruluşların kararları ile yasal haklarımızı yıllardır vermeyerek oyalamaya çalışanlar bunun sonuçlarını yakın bir zamanda sandıkta göreceklerdir" sözlerine yer verdi.
"Sendikal hak ve özgürlüklerimizi istiyoruz"
Avrupa İnsan hakları sözleşmesi Madde 11, BM, Birleşmiş Milletler medeni ve siyasi haklar sözleşmesi: Madde 22 ve Avrupa Birliği temel haklar bildirgesi, Madde 12`nin önemine dikkat çeken Hazırcı, "Türkiye hükümetleri olarak bu kuruluşlara üye olduğumuz ve altına imza attığımız bu kararlara rağmen yasal haklarımız halen daha verilmemektedir bütün çaba ve girişimlerimiz sonuçsuz kalmaktadır. Tüm emekliler olarak taleplerimiz: Anayasamızın 51.maddesine daha açık ve net bir ifade yazılarak sendikal hak ve özgürlüğümüzün kesintisiz kabul edilmesi, önümüzdeki yasakların kaldırılmasıdır. Bu haklarımız verilinceye kadar emek ve özgürlük mücadelemizi yılmadan ve korkmadan devam ettireceğimizi herkesin bilmesini isteriz. Toplu sözleşmesi, sendikal haklar engellenemez. Tüm emeklilere insan onuruna yakışır bir ücret istiyoruz. Sağlıkta yapılan kesitiler durdurulsun" dedi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş