havadurum

Yoksa Belediye Başkanı adayı mı?

Adaylık açıklamasında Çanakkale`nin gerekli hizmetleri alamadığını belirterek partililerinin tepkisini alan Benli, şimdi de Çanakkale belediyesine yüklendi. Benli, dün kent basını ile bir araya gelerek bazı açıklamalarda bulundu. Benli`nin açıklamalarının genelinin yerel yönetime ve yerel yönetim çalışmaları üzerine kurgulandığı görüldü. Yapmış olduğu açıklama sonrasında Benli için, “milletvekili adayı mı yoksa belediye başkanı adayı mı” şeklinde yorumlar yapıldı

865
 
 
AKP`nin Çanakkale milletvekili aday adaylarından Davut Gazi Benli, dün kent basını ile bir araya gelerek, hem seçim sürecini değerlendirdi hem de aday adaylığına dair bilgiler verdi. “Gelişmiş demokrasiler için yerel basın çok ama çok önemlidir” diyen Benli, “Hükümetimiz döneminde yerel basını güçlendirmeye dönük olarak bir takım adımlar atıldığını biliyorum. Ama bunların da yeterli olmadığını görüyoruz” ifadelerini kullandı. Önceki açıklaması nedeni ile eleştiriler alan Benli, o açıklamaları ile ilgili olarak “Bilindiği gibi 11 Şubat Çarşamba günü çok büyük bir kalabalık ile sahalara indik. O gün bugündür Çanakkale`mizin nabzını tutarak, gerek seçmenlerinin, gerekse Ak Parti teşkilatlarının gönlünü kazanmaya çalışarak demokratik bir mücadele yürütüyorum. Bu mücadelemde Çanakkale basınını her zaman yanımızda görmekten gerçekten mutluyum. 11 Şubat günü yaptığım aday adaylığı açıklamasında benim bir takım samimi, içten ve doğru bildiğim söylemlerimi muhalif bir vekil gibi algılaması konusu teşkilatlarımla beni zor bir duruma soktuğunu itiraf etmeliyim. Bu çok doğru Bir şey değil, ben teşkilatlarını güçlendirmeyi amaçlayarak, konuşmalarımda özellikle Ak Parti hizmetleri ile Cumhuriyet tarihindeki hizmetlerin 14 yılda ikiye katlandığını vurguluyorum, vurgulamaya da devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
 
Belediye eleştirileri dikkat çekti
Benli, sonrasında Çanakkale Belediyesi üzerinden CHP`li belediyeleri de eleştirmeyi ihmal etmedi. “Türkiye`nin en güzel şehirlerinden birinde yaşıyoruz” diyerek konuya giren Benli, “Doğası ile, insan kalitesi ile farklı bir kent. Çanakkale, Türkiye genelinde suç oranının en düşük olduğu kentlerden biri. Ancak, benim izlenimlerime göre Çanakkale`de vahameti var, tam bir keşmekeşlik var, tam bir sorun yumağı var. 1994`te başlayan Türkiye`deki Refah Partili belediyecilik anlayışından Çanakkale ve bölgemizin nasibini almamıştır. Konya`nın, İstanbul`un, Ankara`nın belediyecilik anlayışının CHP`li belediyelerce benimsenememiş olması sıkıntıya sokmaktadır. Dardanos`ta Güzelyalı`da hala vidanjör ile foseptik çekiliyormuş. Yani halen alt yapı yokmuş. Bu utanç verici. Çevreyi ve doğayı kirleten en önemli unsar foseptiktir. Bir ağaç kesilir, yerine ağaç dikilir, foseptik çukurunun kirlettiği toprak bir daha iflah olmaz. Böylesine rezil bir durumu Çanakkale hak etmiyor. Sarıçay`ın yanı başında Fevzipaşa Mahallesi`ni gezdim 10 Ağustos seçimlerinde insanın gözü yaşarıyor. Oranın halkı bu hayatı 21`nci yüzyılda hak ediyor mu? Böyle belediyecilik olmaz. Ankara`ya gelsinler örneğin; ben orada havaalanı yolu üzerindeki kentsel dönüşüm projeleri konusunda sayın belediye başkanımızı Melih Gökçek beyle ve TOKİ yetkilileri ile görüştüreyim. Ayıp ya, olmaz böyle bir şey. Türkiye`nin her tarafında kentsel dönüşümler patır patır insanları modern yaşamlara kavuşturuyor, burada Çanakkale`nin göbeğinde 600 senedir, bu kentin asıl sahipleri olan Fevzipaşa sakinleri tabiri caizse çok kötü şartlarda yaşıyor. Afrika şartlarında yaşıyorlar. Ben belediyeye çok sıkıntılı buluyorum, uyarmak istiyorum. İdeolojik belediye anlayışıyla bu işler yapılamaz, yapılmamalı. Bursa`ya hiç mi gitmiyorlar? Altındağ`da neler oldu, Mamak`ta neler oldu? Kentsel dönüşüm ile kaç bin tane ev yıkılıp, yenilendi. Bunları fark etmiyorlar mı? Bunların maliyeti yok. Hatta son derece de karlı işler bunlar. Ama tabi büyük düşünmek lazım, ideolojik düşünmekten öte. At gözlüklerini tabiri caizse bırakıp, büyük bir vizyonel hareketle bakılması lazım Çanakkale`ye. Yazık, üzülüyorum. Çanakkale`ye bunun için geldiğimi düşünüyorum. Kordon Boyunda yürüyoruz hanımla, burnumuzun direği kırıldı. Yapmışlar! Ben inanmıyorum. Göreceğiz bakalım yazın yapıp yapmadıklarını. Burada büyük bir boğaz var. Şu boğazda belediyecilik adına neler olur biliyor musunuz? Dünyanın bütün markalarını ben burada yarıştırırım. Dünya buraya akın eder, yat yarışları ile organizasyonlarla. Şu boğazda neler olur? Tabiri caizse su akar, CHP`li belediye bakar! Şu boğazın haline bakın. Lütfen arkadaşlar, vizyonel insanları iktidara getirin” şeklinde konuştu.
Paylaş