Yılmaz; “Reform süreci başladı”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dershaneler kapanacak’ sözleri eğitimcilerin kafasını karıştırırken, dershane yöneticileri ise çocukların geleceğinin sadece 4+4+4’e bağlanmaması gerektiğini savunuyor.

502
Eğitim sisteminde yapılması düşünülen 4+4+4 sistemi ile ilgili görüşlerini belirten Final dershaneleri Müdürü Adnan Yılmaz; “Çocukların geleceğinin sadece 4+4+4’e bağlamamak gerekiyor. Bir reform fitili ateşlendi. Türkiye de bundan sonraki süreçte deneyimli eğitmenlerin görüşleri de alınarak bu süreç belli bir yere gelecektir. Süreci İlköğretimde başlayıp üniversitelerde bitirmek gerekiyor” dedi.
 
“Çocukların geleceğini 4+4+4’e bağlamamak gerekiyor”
Eğitim siteminde reformun gerekli olduğunu bu konuda geçe kalındığını ifade eden Final dershaneleri Müdürü Adnan Yılmaz; “Dünya standartlarına uygun adımlar atılarak geleceğimiz daha iyi bir şekilde yetiştirilir. Gençliğimiz alanı doğrultusunda ilerler diye düşünüyorum” dedi. Sistemi,  İlkokul birden başlayıp lise sona kadar düşünmemek gerektiğini ifade eden Yılmaz şunları söyledi; “Üniversitelerde buna katılmalıdır. Çocukların geleceğinin sadece 4+4+4’e bağlamamak gerekiyor. Gençliğin geleceğini bu derslerde çalışacak eğitimci arkadaşlarımızın gelişmelerine de bağlamak gerekiyor. Sadece her şeyin içi doldurulmalı. Sadece bu kademelere bağlamamak gerekiyor. Öğretmen arkadaşlarımızın da artık globalleşmiş dünyada her şeyi takip etmeleri gerekiyor. Bir reform fitili ateşlenmeli idi ateşlendi. Türkiye de bundan sonraki süreçte deneyimli eğitmenlerin görüşleri de alınarak bu süreç belli bir yere gelecektir. Geç kalınmıştır. İlköğretimde başlayıp üniversitelerde bitirmek gerekiyor.”
 
“Devletin desteği önemli”
Final dershanelerinin Türkiye’nin birçok yerinde okullaştığını ifade eden Final dershaneleri Müdürü Adnan Yılmaz; “Dershanemizde öğrencinin 10’da birinden fazla ücretsiz öğrenci vardır. Özel okullar kurulurken böyle bir kota konursa belli oranı bedava okutacaksın denirse o aradaki fark kaldırılabilir. Bir kısmını devlet finanse edip okutursa o ayrımda ortadan kalkar” dedi.
 
Yılmaz şunları söyledi; “Bizim kurumumuz okullaşmış durumda İstanbul, Bursa, Adana, Diyarbakır da final okulları var. Okulların çoğalması devletin yükünü de azaltır. Bundan yanayım. Eğitime topyekün, ayrım yapılmadan, olaya siyasi bakılmadan Türkiye de mutlaka bir çizgi getirilmeli diye düşünüyorum. Dershaneler olarak şu sistemdeki katkımız yadsınamaz. Öğrencileri çalışkanlık açısından sıraladığımızda en tembel öğrenciden bu işi zorla yapmaya çalışan öğrenciden, çalışan öğrenciyi bile yüksek öğretim kurumuna gönderebilmek için çırpınıyoruz. Ben bunu yarın kaldırdım derseniz o zamanda özel dersçilik furyası merdiven altı dersleri, başlar. Ama sağlam adımlarla gidilirse bu sorunlar yaşanmaz. Dershanemizde öğrencinin 10’da birinden fazla ücretsiz öğrenci vardır. Özel okullar kurulurken böyle bir kota konursa belli oranı bedava okutacaksın denirse o aradaki fark kaldırılabilir. Bir kısmını devlet finanse edip okutursa o ayrımda ortadan kalkar. Özel okul denildiği zaman birçok özel okul var. Fiyatları tavan yapmış durumda. Devlet destekli, özel sektör destekli, dışarıda kalan çocuğu da içeriye almak koşuluyla evet denebilir.”
Paylaş