Yılın rekortmenleri onurlandırıldı...

Çanakkale’de vergi rekortmenleri ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP Eski Milletvekili Müjdat Kuşku, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Cumhuriyet Başsav-cısı Salih Çokal, Defterdar Sacide Şakar, Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, vali yardımcıları ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende yılın rekortmenleri onurlandırıldı.

1089
 
 
Törende konuşan Vali Güngör Azim Tuna, bir ülkenin kalkınmasının ve refah düzeyinin artmasının en önemli gereklerinden birisinin vergi düzenlemesi olduğuna işaret etti. Tuna; “Vergi aynı zamanda bir paylaşım ve bölüşüm aracıdır. Çağdaş devlet; vergiyi planlı bir biçimde, rasyo-nel, verimli, yüksek kalitede kullanmak, hizmet sunmak, adil bir şekilde katılımcılık ve hesap verebilirlik ölçüsünde harcamakla yükümlüdür. Çanakkale ilimizde 2011 yılı sonu itibariyle tahakkuk-tahsilat oranı %74 olmuştur” dedi.
 
 
“Mükelleflerimiz baştacımızdır”
2010-2011 yılı gelir ve kurumlar vergisinde il geneli ilk 5’e giren mükellefleri her zaman olduğu gibi bu yıl da onurlandırdıklarını ifade eden Defterdar Sacide Şakar; “Gerek beyannamelerini aksatmadan süresinde veren, gerek hiçbir cezalı işleme muhatap olmayan, gerekse ödemelerine aksatmadan yapan ve bugün burada bulunmayan diğer mükelleflerimiz de en az rekortmenlerimiz kadar bizlerin baş tacıdır” dedi.
 
 
 
Çanakkale’de gelir vergisinde birinci Salim Tokgöz, ikinci Bülent Şarlan, üçüncü Nuriye Bayar, dördüncü Remzi Gula ve beşinci Bilge Raziye Kuşku olurken, kurumlar vergisinde ise birinci Tahsildarloğlu Süt Ürünleri San. Tic. A.Ş., ikinci Kale Gıda Sanayi Ticaret A.Ş, üçüncü Doğtaş Doğanlar Mobilya İmalat Enerji A.Ş., dördüncü Arslanlar Otomotiv, ve beşinci Ulubay Soğuk Hava Tesisleri oldu. Kent ekono-misine katkıda bulunan İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş., Kale Grubu Şirketleri ve Akçansa A.Ş.’ye de plaket ve ödülleri verildi.
 
21-27 Şubat tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende ödüller sahiplerini buldu. Vali Güngör Azim Tuna’nın da katıldığı törende 2010-2011 yılında il genelinde gelir ve kurumlar vergisinde ilk 5’e giren mükelleflere ödülleri verilirken, kent ekonomisine katkıda bulunan 3 sanayi kuruluşuna da ödülleri takdim edildi. Truva Oteli’nde gerçekleşen ödül törenine Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP Eski Milletvekili Müjdat Kuşku, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, ÇOMÜ, Defterdar Sacide Şakar, Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, vali yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.
 
 
Ödül töreninde konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna, bir ülkenin kalkınmasının ve refah düzeyinin artmasının en önemli gereklerinden birisinin vergi düzenlemesi olduğunu belirterek; “Yaşadığımız toplumda; her bireyin mali gücü oranında kamu harcamalarına katılması, ülkemizin kalkınmasını hızlandıracaktır. Bakanlığımız Gelir İdaresi gerek bireysel, gerekse kurumsal bazda vergi yükümlülüklerinin yerine getirilmesi için, teknolojik imkanları en üst düzeyde sağlamaktadır. Vergi aynı zamanda bir paylaşım ve bölüşüm aracıdır. Çağdaş devlet; vergiyi planlı bir biçimde, rasyonel, verimli, yüksek kalitede kullanmak, hizmet sunmak, adil bir şekilde katılımcılık ve hesap verebilirlik ölçüsünde harcamakla yükümlüdür. Çanakkale İlimizde toplam 33.500 mükellef mevcuttur. 2011 yılı sonu itibariyle tahakkuk-tahsilat oranı % 74 olmuştur. İlimizde büyük sanayi kuruluşlarının bağlı oldukları vergi daireleri Çanakkale dışındadır. Bu nedenle elde edilen ekonomik hasılanın tümünün İl içinde vergilendirildiği söylenemez. İlimizde bugüne kadar belirlenen hedeflerden; tarım, eğitim, sağlık alanında gerçekleşenlerin yanında, hep birlikte; tarihi ve kültürel birikimin, turizm ve tüm potansiyelimizin üst seviyede değerlendirilerek hayata geçirilmesini hedefliyoruz. Çanakkale’de özel sektörün yatırım yapma arzusunu geliştirmek, iş kurmak ve işini geliştirmek isteyen vatandaşların önündeki engelleri kaldırmak, idare olarak üzerinde önemle durduğumuz noktalardan başlıcasıdır. Ülkemizdeki ve Dünyadaki değişimleri takip eden, yeni projeler üreten, istihdam yaratan, bilimi, teknolojiyi kullanan ve İlimizin potansiyelini kullanıp kalkınması için ileriye götürmesi için çabalayanları desteklemeye her zaman hazırız. Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Vergi Haftası olarak İlimizdeki etkinliklerin düzenlenmesinde ve vergi politikalarının uygulanmasında katkıları olanlara, çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi ve ödül almaya hak kazananları kutladı.
 
 
“Mükelleflerimiz baş tacımızdır”
Defterdar Sacide Şakar, Vergi Haftası nedeniyle bu yıl ilk kez il genelinde 2010-2011 yılı gelir ve kurumlar vergisinde ilk 5 sırada yer alan mükellefleri akşam yemeği ile onurlandırdıklarını belirterek; “2010-2011 yılı gelir ve kurumlar vergisinde il geneli ilk 5’e giren mükelleflerimizi ve ayrıca kent dinamizmi içinde gerçekten önemli bir yere sahip üç sanayi kuruluşumuza ödedikleri vergi ve kent ekonomisine katkılarından dolayı ödül veriyoruz. Kendilerini canı gönülden kutluyorum. Ancak bilinmelidir ki, gerek beyannamelerini aksatmadan süresinde veren, gerek hiçbir cezalı işleme muhatap olmayan, gerekse ödemelerine aksatmadan yapan ve bugün burada bulunmayan diğer mükelleflerimiz de en az rekortmenlerimiz kadar bizlerin baş tacıdır” diye konuştu.
 
Vergi idaresi olarak son yıllarda mükellef odaklı hizmet anlayışının da gereği olarak vergi mükelleflerine karşı saygılı ve dürüst olarak çalışmayı amaç edindiklerini ifade eden Şakar; “Bu nedenle halkla ilişkilere önem veriyor, çalışanlarımız için kurslar düzenliyoruz. Başarılı ve dinamik bir şekilde tamamladığımız geçtiğimiz yıl gelir idaresi başkanlığımızın, defterdarlığımıza verdiği vergi gelirleri performans hedefini % 111 olarak gerçekleştirdik. Bu başarılı tablonun gerçekleşmesinde en önemli pay, şüphesiz ki ödeme  meyli içindeki çok değerli mükelleflerimizindir” şeklinde konuştu.
 
Vergi rekortmenleri ödüllerine kavuştu
Yapılan konuşmanın ardından gelir ve kurumlar vergisinde ilk 5’e giren mükelleflere ödüllerin yanı sıra Gelir İdaresi Müdürlüğü’nden gönderilen hediyeler de takdim edildi. İl geneli gelir vergisinde birinci Salim Tokgöz, ikinci Bülent Şarlan, üçüncü Nuriye Bayar, dördüncü Remzi Gula ve beşinci Bilge Raziye Kuşku olurken, kurumlar vergisinde ise birinci Tahsildarloğlu Süt Ürünleri San. Tic. A.Ş., ikinci Kale Gıda Sanayi Ticaret A.Ş, üçüncü Doğtaş Doğanlar Mobilya İmalat Enerji A.Ş., dördüncü Arslanlar Otomotiv, ve beşinci Ulubay Soğuk Hava Tesisleri oldu. Öte yandan kent ekonomisine katkıda bulunan İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş., Kale Grubu Şirketleri ve Akçansa A.Ş.’ye de plaket ve ödülleri verildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaş